Női kézi Eb: újabb kulcsemberek hiányozhatnak riválisunktól

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 12:05
Újabb gondokról érkeztek hírek a magyar női kézilabda-válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő horvát csapat háza tájáról. A csapatkapitány, Miranda Tatari kiválása után Andrea Penezic és Lidija Horvat is minden bizonnyal kihagyni kényszerül a tornát.

A Krim Ljubljanában szereplő Penezic az ősz nagy részét kihagyta bokasérülése miatt, s nem akarja megkockáztatni, hogy rásérüljön, és hosszabb kihagyás elé nézzen. Vladimir Canjuga szövetségi kapitány szavai szerint Horvat pedig nem számított a behívóra, mondjuk ez az indok elég véleményesnek tűnik.

Mint korábban beszámoltunk róla, a korábban a DVSC-ben is megfordult Ivana Lovric cserbenhagyásos gázolást követett el, ráadásul a gyalogos később belehalt a sérülésébe.

„Ha nem hívtam volna be a keretbe – mondta Canjuga –, akkor azt üzentem volna, hogy őt tartom bűnösnek a balesetért. Amíg nem bizonyosodik be a bűnössége, addig nincs jogom elvenni tőle a munkához való jogát. Pszichésen erősnek bizonyult mindeddig.”

 

HORVÁT KERET
Kapusok: Jelena Grubisic (Krim Ljubljana), Ivana Jelcic, Marta Zderic (mindkettő Podravka Koprivnica)
Mezőnyjátékosok: Vesna Milanovic-Litre, Zana Covic, Anita Gace (mind Koprivnica), Natasa Jankovic, Maja Koznjak (mindkettő Lokomotiva Zagreb), Ekatarina Nemaskalo, Lana Frankovic (mindkettő Sesvete), Dragica Dzono (Tresnjevka), Ivana Petkovic (Zelina), Ivana Lovric (Samobor), Maja Zebic, Aneta Peraica (mindkettő Zajecsar), Katarina Jezic (Buducsnost Podgorica), Kristina Elez (Érdi VSE), Sonja Basic (Metalurg Szkopje)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik