Női kézi Eb: szabadnapot kaptak hétfőre a magyar válogatott játékosai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 15:19
null
A németek elleni győzelem után jöhet a pihenő (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A Németország ellen drámai körülmények között megnyert Európa-bajnoki középdöntős mérkőzés után hétfőre szabadnapot kaptak a magyar női kézilabda-válogatott játékosai, aki akart, elmehetett kondizni, de semmi kötelező nem szerepelt a programban.

 

 

Kim Rasmussen szövetségi kapitány is azzal kezdte, hogy a hétfői és keddi szünnap a legjobbkor jön a mieinknek, a játékosoknak így megvan arra a lehetősége, hogy pihenjenek kicsit, és feltöltődjenek a szerdai, románok elleni mérkőzésre.

Hétfőre pihenőnapot adtam a játékosoknak, mindenki azzal tölti az idejét, amivel szeretné. Nincsenek kötelező megbeszélések, a játékosok kiszellőztethetik a fejüket. Nem arról van szó, hogy már elegünk van a másikból, de hosszú ideje vagyunk együtt, és néha jó kikapcsolni.”

Ez az első szabadnap az Eb-n, eddig kétnaponta játszottuk a meccseket. Aki akart, elmehetett kondizni, vagy kicsit felfedezni a várost, mert erre eddig nem igazán nyílt lehetőség Nancyban. A románok elleni taktikai felkészülés csak kedden következik, akkor már rendes edzés is lesz a programban.

Ambros Martín, az ellenfél edzője arról beszélt a hollandoktól elszenvedett vereség után, elképzelhető, hogy az összecsapást megelőző három szünnap során kiestek a ritmusból, és túl sokat gondoltak az elődöntő esélyére. Rasmussen szerint nálunk nem áll fenn hasonló veszély.

Mi nem változtatunk a hozzáállásunkon, és a megszokott munkánkon, mindegy, hogy nyertünk vagy éppen kikaptunk. Hamar visszatértünk a földre a tegnapi győzelem után, és a románok ellen is ugyanúgy fogunk felkészülni, ahogy szoktunk. Kiegyensúlyozottnak látom a csapatot, biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni a szerdai mérkőzésre. ”

A németek ellen győztes gólt szerző Háfra Noémi elismerte, hogy egyre jobban érzi a mentális és fizikai fáradtságot, ezért is több a hiba a játékában.

Rosszul érzem magam amiatt, hogy az egész Eb-n sokat hibázom, ez biztos nagy részben a fáradtságnak tudható be. Nem vagyok elégedett emiatt magammal, és próbálok rajta változtatni, de sajnos nem jön össze. Nem tudok úgy koncentrálni, ahogy az ősszel tudtam egy fontos bajnokin vagy BL-meccsen.”

Az FTC átlövője nagyon örül annak, hogy Rasmussen a hibái ellenére is bízik benne, és sok lehetőséget kap tőle.

Élvezem, hogy a Fradiban és a válogatottban is sokat játszhatok. Rengeteget tanulhatok belőle, és úgy látom, meccsről meccsre használni is tudom az így szerzett tapasztalatokat. Ugyan még fiatal vagyok, de már háromszor kerültem döntő helyzetbe a pályafutásom során. A tegnapi meccs, és a már említett bajnoki hajrán kívül, amikor megnyertük az NB I-et a Győr előtt, én lőttem az egyik hetest. A háromból kétszer jó megoldást választottam.”

Mészáros Rea szerint előny lehet nekünk a szerdai meccsen, hogy a románoknak kedden is pályára kell lépniük, így négy nap alatt játszanak három meccset.

Ha nyerünk, elmondhatjuk, hogy amit tudtunk, azt megtettük, de nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Eddig is minden meccsen odatettük magunkat, szerintem nem érheti szemrehányás a csapatot.”

Arra kérdésre, hogy mennyire bírja a terhelést a kemény ősz után, csak ennyit felelt: „Bírnom kell, ennyi. Amikor tudom, pihenek, amikor oda kell tenni, odateszem.”

Mint ismert, a németek elleni győzelemmel még arra is megvan az esélyünk, hogy az elődöntőt érő első két hely valamelyikén végezzünk a csoportban, de ehhez biztosan le kell győznünk szerdán a románokat. Azonban olyan bonyolult a helyzet a hatosban, hogy még utóbbi esetén sem garantálható a párizsi folytatás, a többi meccs eredményétől is függ a sorsunk.

A két középdöntőből az első két helyezett játszhatja az elődöntőt, a harmadikok pedig az ötödik helyért csapnak össze Párizsban.

NŐI KÉZILABDA EB, KÖZÉPDÖNTŐ
2. CSOPORT (NANCY)
12. 7. 18.00
Spanyolország–Németország 23–29
12. 7. 21.00
MAGYARORSZÁG–Norvégia 25–38
12. 9. 15.00
MAGYARORSZÁG–Németország 26–25
12. 9. 18.00
Hollandia–Románia 29–24
12. 11. 18.00
Spanyolország–Románia Tv: Sport1
12. 11. 21.00
Hollandia–Norvégia Tv: Sport1
12. 12. 15.45
Spanyolország–Norvégia Tv: Sport1
12. 12. 18.00
MAGYARORSZÁG–Románia Tv: M4 Sport
12. 12. 21.00
Hollandia–Németország Tv: Sport1

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 3 3 85– 76 +9 6
2. Románia 3 2 1 84– 76 +8 4
3. Németország 4 2 2 111–110 +1 4
4. MAGYARORSZÁG 4 2 2 108–117 –9 4
5. Norvégia 3 1 2 93– 89 +4 2
6. Spanyolország 3 3 76– 89 –13 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik