Női kézi Eb: sérülések a hollandoknál, új játékost kellett mozgósítani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 19:07
Nem elég, hogy a holland női kézilabda-válogatott alulmaradt a házigazda Franciaországgal szemben a pénteki elődöntőben, még két játékosát is elveszítette sérülés miatt.

A hollandokat irányító Helle Thomsen már a meccs utáni sajtótájékoztatón kicsit idegesnek tűnt, majd felhozta, hogy hat nap alatt kellett négy meccset játszaniuk, így a megfiatalított keretük végképp nem vehette fel a versenyt a fizikailag rendkívül erős franciákkal szemben, akik ténylegesen 16 bevethető játékossal rendelkeznek.

A holland csapat helyzete a bronzmeccsre sem lett egyszerűbb, sőt, a franciák ellen megsérült a sokszor beállóban harcoló Jessy Kramer, valamint a balszélső Martine Smeets is, így Thomsen úgy döntött, mozgósítja a dán Holstebro 24 éves balátlövőjét, Inger Smitset, aki el is utazott Franciaországba, és Smeets helyét veszi át a keretben.

„A lányok teljesen letörtek. Tényleg túl keveset tudtak pihenni egy ilyen fontos meccs előtt mondta a német Bietigheim jobbszélsője, Angela Malestein, aki tágabb kontextusba is helyezte a problémát. – A Bundesliga mellett a klubommal a Bajnokok Ligájában is játszottam. Egy nappal azelőtt, hogy csatlakoznom kellett a holland válogatotthoz, még Romániában játszottunk a BL-ben. Pihenőre nem volt lehetőség, mert akkor nem tudtunk volna felkészülni az Eb-re, egyébként is olyan ritkán találkozunk. Az Eb után megint csak nem lesz sok idő a pihenésre, mert egy héttel később már folytatódik a bajnokság.”

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
DÖNTŐ
17.30:
Oroszország–Franciaország (Tv:Sport1)
BRONZMÉRKŐZÉS
14.00:
Románia–Hollandia (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik