Női kézi Eb: Rasmussen öt junior világbajnokra is számít a bő keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 14:36
null
Kim Rasmussen kijelölte a bő keretet az Eb-re (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Kim Rasmussen szövetségi kapitány kijelölte a magyar női válogatott bő, 28 fős keretét a november 29-én kezdődő franciaországi kézilabda Európa-bajnokságra.

 

A névsor érdekessége, hogy szerepel benne Tomori Zsuzsa, aki a rehabilitáció végén jár, de ebben az idényben még egy meccset sem vívott a Győri Audi ETO KC színeiben. Kimaradt a jobbszélső Bódi Bernadett, a bal szélen ugyanakkor ott van a szeptemberi, Montenegró elleni meccseken debütáló dunaújvárosi Kazai Anita.

A nyáron világbajnokságot nyert magyar juniorok közül meghívást kapott Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Klujber Katrin, Lakatos Rita és Tóvizi Petra. Két légiós szerepel a keretben: Lakatos a norvég Byasen Trondheim, míg Planéta Szimonetta a francia Chambray Touraine játékosa.

„Alapvetően a nyári és őszi edzőtáborok alkalmával az A- és B-csapatban szerepelt játékosok kaptak helyet a bő Eb-keretben, olyan kézilabdázók, aki egészségesek, elhivatottak, motiváltak, fizikailag és mentálisan is készen állnak az Európa-bajnokság sorozatterhelésére – mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány. – Számos sérülés sújt minket ezúttal is, ugyanakkor Tomori Zsuzsanna neve ott van a névsorban, hiszen ha valami csoda folytán felépülne az Eb-ig, és bármiben, akár védekezésben tudna nekünk segíteni, akkor ne azon múljon a behívása, hogy benne van-e a bő keretben. Örülök, hogy Klivinyi Kinga egyre több szerepet kap sérülését követően. A bő keretbe szerettem volna tapasztaltabb és fiatalabb játékosokat is jelölni, hogy megfelelő legyen az egyensúly, hiszen a rutinra, valamint a fiatalok lendületére egyaránt szükségünk van.”

A torna rajtjára 16 játékos nevezhető, a csoportkör során kettő, a középdöntő alatt újabb kettő, majd a döntő hétvégén ismét két játékos cseréjére van lehetőség.

Az Európa-bajnokság november 29-én kezdődik és december 16-áig tart, a magyar csapat Montbéliard-ban játssza a csoportmérkőzéseket, továbbjutás esetén pedig Nancyban lép pályára a középdöntőben.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 28 FŐS EB-KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Horváth-Pásztor Bettina (Kisvárda Master Good SE), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA), Kovács Anna (DVSC Schaeffler), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine – Franciaország)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Byasen Trondheim – Norvégia), Pálos-Bognár Barbara (Moyra Budaörs), Szalai Babett (Dunaújvárosi KKA), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Al-Gaui Aszma (Siófok KC), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

NŐI KÉZILABDA EB (november 29.–december 16., Franciaország)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Nantes):
Dánia, Szerbia, Svédország, Lengyelország
B-CSOPORT (Nancy): Franciaország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia
C-CSOPORT (Montbéliard): Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország
D-CSOPORT (Brest): Norvégia, Románia, Németország, Csehország

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
December 1., 15.00: Magyarország–Hollandia
December 3. 18.00: Horvátország–Magyarország
December 5., 21.00: Magyarország–Spanyolország

KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT (Nantes):
az A- és B-csoport első három helyezettje kvalifikál
II. CSOPORT (Nancy): a C- és D-csoport első három helyezettje kvalifikál
A középdöntő mérkőzésnapjai a CD-ágon: december 7., 9., 11., 12.

Elődöntők, az 5. helyért: december 14.
Döntő, a 3. helyért: december 16.
A helyosztókra a párizsi AccorHotels Arénában kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik