Női kézi Eb: Amit elterveztünk, nagyon jól működött – Kiss Éva

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.05. 23:03
null
Kiss Éva remek napot fogott ki a spanyolok ellen (Fotó: AFP)
Kim Rasmussen szerint nagybetűs csapatként működött a magyar válogatott a spanyolok ellen 32–26-ra megnyert csoportmérkőzésen a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon. A mieink továbbjutása már a mérkőzés előtt is biztos volt, a győzelem viszont azt jelenti, hogy két pontot is visznek Kovacsics Anikóék a középdöntőbe. A játékosok egyetértettek abban, hogy szinte maradéktalanul meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. 

„Ma nagyon jól működtünk csapatként. Boldog vagyok, hogy ilyen játékosokat edzhetek – értékelt Kim Rasmussen a spanyolok legyőzése után az M4 Sport kamerája előtt. – A találkozó elején voltak problémáink, de a spanyoloknak szerencsére még több. Nagyon jó csapatról van szó, de ilyen a kézilabda, egyszer fenn, másszor lenn. A spanyolok ma kissé elvesztették a hitüket, a következő körben lehet, ismét pokolian erősek lesznek. Az is igaz, hogy az utolsó tíz percben már nem nyújtottuk a legjobbunkat mi sem. Amikor pörgeted a játékot, okvetlenül kijön a végére a fáradtság, és jön a hiba is. De a játékosaim mindig kisegítették egymást. Van bőven fejlődnivalónk, de most a mai meccsre kellett figyelnünk, és a folytatásban is magunkra kell koncentrálnunk.”

A szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón annyi tett hozzá, őt is meglepte, hogy milyen koncentráltak voltunk ma. Szilárdan védekeztünk, támadásban pedig egyre jobban elkaptuk a ritmust. „Nem gondolok még sokat a középdöntőre, meccsről meccsre haladunk majd ott is. Azért megyünk Nancyba, hogy megnézzük, tudunk-e nyerni egy, két vagy három meccset. Jó lehetőség lesz ez a fiatal csapatunknak.”

Így ünnepeltünk a lefújás után

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

A sikerben fontos szerep jutott az ezúttal kezdőként lehetőséget kapó Kiss Évának, aki 31 százalékkal zárta a mérkőzést. Az első félidőben volt egy dupla védése egy spanyol hetesnél, az segített neki elkapni a fonalat.

Amit előre elterveztünk, nagyon jól működött a mérkőzésen – vette át a szót a mérkőzés legjobbjának megválasztott győri kapus. – Azt gondolom, ennek a magyar válogatottnak három nagyon jó kapusa van. Bárki is kerüljön közülünk a pályára, biztos vagyok benne, hogy hozzá tudjuk tenni a magunkét. Nem lesz könnyű dolgunk a középdöntőben, nagyon erős csapatok vannak, de mindent megteszünk.”

„A lányokkal végig éreztük, hogy bennünk van a jó játék. Örülök, hogy kijött végre a pályán is – mondta a hét gólig jutó Planéta Szimonetta. – Védekezésben, támadásban is küzdöttünk egymásért. Sokat számít, hogy Franciaországban rendszeresen játszom, bíznak bennem, és ez, hála az égnek, a válogatotton is meglátszik. Boldog vagyok, hogy minden hetesem bement, akciógólom is volt, akkor jött be minden, amikor kellett. Ezt a győzelmet most magunk mögé kell tennünk, de erőt is kell merítsünk belőle. Holnap elutazunk a középdöntő helyszínére, és folytatjuk a felkészülést.”

A csapatkapitány Kovacsics Anikó egy nagy kötéssel a könyökén vállalta a játékot. Ezzel kapcsolatban elmondta, szerdán még nagyon nem volt jó a keze, a kezelések és a gyógyszerek hatására azonban csütörtökre sokat javult a helyzet. „A meccsen már nem volt vele probléma, de annyit nem is lőttem kapura, a passzokkal meg nem volt gond.”

„Nagyon össze kellett szedni a csapatot fejben, hogy legyen meg a koncentráció végig. Ez az utolsó percekig meg is volt. Ott már kijött az öröm, elhittük, hogy ez megvan. Sok minden sikerült abból, amit elterveztünk. A védekezés volt az öröm, azzal el tudtuk venni a kedvüket. Az átlövéseik hiányoztak, ezt tudtuk, erre játszottunk, nem is nyitottunk rájuk. Ráadásul Kiss Éva nagyon jól védett. Megbeszéltük, hogy ellenük futni kell, azzal sokat tudunk lendíteni a játékunkon. Az elején a pár lerohanásgól sokat számított. ”

Így, hogy van két pontunk a középdöntőben, remélem, hogy elhisszük, hogy van itt keresnivalónk. Nyilván lesznek sokkal nehezebb meccseink, amikor jön a hiba, jönnek a nehézségek, de azt hiszem, fejben is kezdünk odaérni, hogy ilyenkor is csináljuk, amit tudunk. Nyomás nélkül, felszabadultan kell játszanunk, magunkban dédelgetve az álmainkat.”

Kiss Éva dupla védése

Nagyon jó meccset játszottunk, amire már nagy szükségünk volt – mondta az öt lövéséből négyet gólra váltó Lukács Viktória. – Amikor el tudtunk menni, akkor sem lassítottunk, hanem mentünk tovább. Örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a győzelemhez. Ez a siker biztos önbizalmat fog adni a középdöntőre, már alig várom a folytatást.”

A spanyolokat irányító Carlos Viver azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy udvariasan elnézést kért a kis késésért, majd így folytatta: „Nem játszottunk jól, nem tudtuk megoldani sem a támadást, sem a védekezést. Különböző taktikai variációkat is bevetettünk, de semmi sem működött. Ma a magyar csapat sokkal jobb volt nálunk, nekünk dolgoznunk kell tovább a középdönőben is.”

Egyetértek az edzőnkkel, a magyarok végig jók voltak. Kicsit fáj kimondani, de nem játszottunk úgy, mint máskor. Tovább kell lépnünk, és bízni benne, hogy a középdöntőben jobbak leszünk” – tette hozzá a spanyolok legeredményesebbjeként hat gólig jutó Carmen Martín.

A találkozóról ITT olvashat bővebben!

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT (MONTBÉLIARD)

MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 32–26 (19–14)
Montbéliard, 3000
néző. Vezette: Moszirinszki, Pandzsics (szerbek)
MAGYARORSZÁG: KISS É. – Lukács V. 4, Kovács A. 3, PLANÉTA 8 (6), Mészáros R. 1, KOVACSICS 3, SCHATZL 5. Csere: Bíró B. (kapus), HÁFRA N. 5, Tóvizi, Tóth G. 2, Pálos-Bognár 1, Kazai, Orbán Adrienn, Szalai, Szabó L. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
SPANYOLORSZÁG: Castellanos – MARTÍN 6 (3), M. González 3, Fernández 2, HERNÁNDEZ 3, Pena 2, LÓPEZ 5 (1). Csere: Navarro (kapus), Cesarero, L. González, Rodríguez 2, Arderius 1, Valdivia 2, Gutiérrez, García. Szövetségi kapitány: Carlos Viver
Az eredmény alakulása. 2. p.: 1–0. 5. p.: 3–1. 9. p.: 4–4. 11. p.: 5–6. 14. p.: 8–7. 19. p.: 12–8. 28. p.: 17–12. 31. p.: 20–14. 36. p.: 23–15. 39. p.: 25–15. 41. p.: 25–18. 45. p.: 28–18. 47. p.: 29–18. 55. p.: 31–23
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 8/4

Hollandia–Horvátország 34–23 (17–10)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 3 3 90–75 +15 6
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 81–72 +9 4
3. Spanyolország 3 1 2 78–78 0 2
4. Horvátország 3 3 59–83 –24 0
A 2-ES SZÁMÚ KÖZÉPDÖNTŐS CSOPORT ÁLLÁSA (NANCY)
1. Románia 2 2 60–47 +13 4
2. Hollandia 2 2 56–52 +4 4
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 57–54 +3 2
4. Németország 2 1 1 57–61 –4 2
5. Spanyolország 2 2 53–60 –7 0
6. Norvégia 2 2 55–64 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik