Francia öröm a bronzmérkőzés végén (Fotó: AFP)


A franciák villámrajtot vettek, és a siófoki Estelle Nze Minko vezérletével 5–0-s előnyre tettek szert. A dánok képtelenek voltak feltörni az ellenfél védekezését, ami  kapura ment, azt Amandine Leynaud védte.

Klavs Bruun Jörgensen időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de a dánok átlövésből továbbra sem tudtak betalálni. A franciák viszont rendre megtalálták a réseket a dánok nyitottabb védőfalán, csak rajtuk múlt, mikor lőnek gólt.

A többet cserélő franciák könnyedén vezettek, a dánok egy hétperces gólcsendet megtörve a 19. percben szerezték első átlövésgóljukat (4–10). Stine Jörgensen és társai a félidő közepi hétgólos hátrányt mínusz ötre tudták csökkenteni a szünetig (9–14). Leynaud 53 százalékkal védett az első harminc percben.

A franciák érthetetlen módon dekoncentráltan kezdték a második félidőt, nyolc percen keresztül nem tudtak betalálni, és ha nincsenek a Leynaud-t váltó Laura Glauser védései, a dánok még gyorsabban felzárkóztak volna. Így is a 42. percben már csak egy találat volt a különbség (15–16).

A franciák sokat hibáztak (négy gólt lőttek húsz perc alatt), így a dánok folyamatosan az egyenlítésért harcoltak, azonban sorozatban kapták a kiállításokat, és végül nem tudtak egalizálni. Olivier Krumbholz együttese 25–22-re nyert.

A franciák a 2002-es és a 2006-os Eb-bronzérem után újabb harmadik hellyel gazdagodtak, amely a riói olimpiai ezüstérem után igazán szép lezárása a 2016-os esztendőnek.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG

A 3. HELYÉRT
Dánia–Franciaország 22–25 (9–14)
Ld:
Jörgensen 6, ill. Nze Minko 5, Dembélé 4

DÖNTŐ

18.00: Hollandia–Norvégia (Tv: Sport1)

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
  1. ???
  2. ???
  3. Franciaország
  4. Dánia
  5. Románia
  6. Németország
  7. Oroszország
  8. Svédország
  9. Szerbia
10. Csehország
11. Spanyolország
12. MAGYARORSZÁG
13. Montenegró
14. Szlovénia
15. Lengyelország
16. Horvátország