Női kézi: Danyi vállalná a kapitányi beugrást Elekkel

K. Zs., P. B.K. Zs., P. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.07. 19:23
null
Danyi Gábor vállalja, ha a klubja rábólint (Fotó: Török Attila)
Az M4 Sport röviden megszólaltatta Danyi Gábort és Elek Gábort, azt a két szakembert, akit a Magyar Kézilabda-szövetség a kedden felmentett Kim Rasmussen szövetségi kapitány utódjának szemelt ki a női válogatott irányítására. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke támogatja Danyi kinevezését.

 

„Gratulálni egyelőre csak ahhoz lehet, hogy nagyon komoly és nagyon megtisztelő felkérést kaptunk” – mondta Danyi Gábor a telefoninterjúban, hozzátéve, hogy a felkérésről természetesen egyeztetni kell klubja, a Győri Audi ETO vezetőivel.

Danyi szerint maga a felkérés, a lehetőség óriási megtiszteltetés, de pillanatnyilag nem lenne szerencsés részletekbe bocsátkoznia.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen váratlanul ér ez a helyzet, mert minden normális edző, akinek ambíciói vannak, szövetségi kapitány akar lenni. De már megtanultam, hogy akkor kell foglalkozni a dolgokkal, amikor konkréttá válnak.”

A kérdésre, hogy a megfelelő engedélyek és felhatalmazások megérkezése után vállalná-e a közös munkát Elek Gáborral, így reagált:

„Természetesen elvállalnám – mondta, hangsúlyozva, hogy a jelen helyzetben természetes reakció, hogy ha hívják, megy és segít, ráadásul személy szerint óriási esélyt lát a tokiói kvalifikáció kiharcolására. – Az elmúlt napokban sok mindenről beszélgetünk Elek Gáborral, de erről a felkérésről konkrétan nem, és mivel nagyon fontos bajnoki meccse következik, nem gondolom, hogy most ezzel kell foglalkoznia.”

Az FTC kedd kora este bajnoki mérkőzést játszik az MTK-val, és a ferencvárosiakat edző Elek Gábor – ugyancsak az M4 Sporton – mindössze annyit mondott a felkérésről: az elmúlt napokban voltak nagyon rövid telefonos egyeztetései, de egyelőre a bajnoki meccsre összpontosít.

Mint beszámoltunk róla, a szövetség elképzelése szerint „a páros együtt látná el a szakvezetői feladatokat a 2020. március 20–22. közötti győri olimpiai selejtezőn, valamint az azt követően sorra kerülő, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön”.

Pálinger Katalin, az egyeztetésre felkért szövetségi alelnök kedden a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott: bár az eredmények elsőre nem ezt tükrözik, Kim Rasmussen jó munkát végzett, és a célul kitűzött olimpiai szereplés még elérhető. Az alelnök hangsúlyozta: a kialakult helyzetben azt kellett figyelembe venniük, hogy mi a legjobb a csapat számára.

„Márpedig ez a stabilitás és a biztonság” – fogalmazott. Hozzáfűzte: információik szerint az IHF Rasmussennel kapcsolatos döntésére nagyjából másfél hónapot kell várni, és a válogatottat nem akarták bizonytalanságban tartani.

„Minden oldalról körbejártuk a témát, és megvizsgáltuk a lehetőségeket. Most csak azzal szabad foglalkoznunk, hogyan juthat ki a csapat az olimpiára idézi az MTI a korábbi világklasszis kapust, aki elmondta azt is, hogy a két kiszemelt és klubjaik pozitívan reagáltak a megkeresésre.

BARTHA CSABA: MAXIMÁLISAN TÁMOGATOM!
„A keddi döntés után egyértelművé vált, hogy a válogatott a klubérdek felett áll az előttünk álló időszakban. Győri részről szerintem nem kérdés, hogy a vezetőknek támogatniuk kell a kinevezést, magam is maximálisan támogatom Danyi Gábor jelölését, és erre fogom kérni csütörtöki elnökségi ülésünkön a többi győri vezetőségi tagot. A magyar női szakágban jelenleg nincs fontosabb, mint márciusban megragadni az esélyt, és kijutni a nyári olimpiára” – mondta Bartha Csaba a Nemzeti Sportnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik