Női kézi: Danyi Gábor marad a Győr edzője – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 13:06
null
Danyi Gábor folytatja a megkezdett munkát Győrben (Fotó: Török Attila)
Danyi Gábor 2018. júliusától vezeti a Győri Audi ETO KC csapatát vezetőedzőként. A kinevezésekor publikált 1+1 éves kontraktus második évéről, a 2019–2020-as idényről a klub elnöksége most hozott döntést, melynek értelmében a következő idényben is Danyi irányítja a csapatot – jelentette be a Győr a hivatalos oldalán.

 

A Danyi Gábor vezette szakmai stáb vezérletével a 2018–2019-es idényben még veretlen a Győri Audi ETO KC csapata. A klub már begyűjtötte fennállása 14. Magyar Kupa-elsőségét, megnyerte története 15. bajnoki címét, valamint bejutott a legrangosabb női klubsorozat, a Bajnokok Ligája budapesti végjátékába, a final fourba.

A Győri Audi ETO KC elnöksége a szezon eddigi eredményei alapján megerősítette pozíciójában Danyi Gábor vezetőedzőt, Zdravko Zovko másodedzőt, Holanek Zoltán erőnléti edzőt és Kun Attila videóelemzőt, így a 2019–2020-as idényre változatlan szakmai stábbal készül fel a klub első csapata.

Danyi 2011-ben érkezett a klubhoz, ahol előbb Konkoly Csaba másodedzője volt, majd Karl Erik Böhn munkáját segítette, Ambros Martín 2012 nyári érkezése óta a spanyol vezetőedző mellett dolgozott, s ő lett az utódja. Az 54 éves szakember azonban nem volt mindig másodedző, sőt: már 1992 júliusától NB I-es klubnál dolgozott, akkor lett ugyanis a Pécsi MSC női csapatának vezetőedzője. Utóbb irányította a PEAC férfi- és női együttesét, valamint volt a leány ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik