Női kézi: Brochhal és Mörkkel sohasem látott erősségű csapatunk lenne – Bartha Csaba

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 12:00
null
Bartha szerint a mostani csapat legalább annyira erős, mint az előző idénybeli (Fotó: Digisport.hu)
Nora Mörk újabb sérülése miatt nem kell kapkodnia a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatának, a klub ugyanis eleve úgy gondolta, hogy komolyabban csak januártól számolhat vele, nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

 

 

Egy hét alatt egy jó és egy rossz hírt közölt a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. Előbb bejelentette, hogy újabb két évvel meghosszabbította Eduarda Amorim szerződését, majd közölte, hogy a február 5-én súlyos térdsérülést szenvedő norvég Nora Mörkre újabb műtét vár.

„Mörkkel a sérülése miatt eleve úgy terveztük, hogy november közepéig nem játszik, utána jön az Európa-bajnokság, azaz csak a januári bajnoki és BL-küzdelmekre tér vissza igazán. Titkon most is abban reménykedünk, hogy egy kisebb artroszkópos beavatkozással folytatódhat a rehabilitáció, ennek ugyanakkora az esélye, mint hogy a térde miatt egy újabb, hosszú felépülési időszak kezdődik” – mondta a Digi Sport Reggeli Start műsorában Bartha Csaba klubelnök.

Hozzátette, nem kell kapkodni, hiszen Tomori Zsuzsanna jól áll, november közepére biztosan visszatér. Kérdéses persze a válogatottbeli szereplése, de úgy gondolja, januárra teljesen rendben lesz.

„Nem gondolkodunk abban, hogy valakit gyorsan igazolnunk kell. A visszavonuló Yvette Broch kapcsán sok ajánlás érkezett, mindenki szívesen kézilabdázna Győrben, de mivel minden klubnak van célja, nem engedik el a játékosokat. Nem akarom elmondani, hány klub mondott nemet. Mi sem ülünk tétlenül, mindenkit megkerestünk, aki segítséget jelenthetne.”

Bartha szerint a mostani csapat legalább annyira erős, mint az előző idénybeli. „Yvette Brochhal és Nora Mörkkel sohasem látott erősségű keretünk lenne. Nagyszerű kézilabdázókat igazoltunk, Kari Brattset eddig 97 százalékos mutatóval rendelkezik támadásokban, Veronica Kristiansen a posztján a top háromba tartozik, Amandine Leynaud-t pedig nem kell bemutatnunk senkinek” – nyilatkozta.

Nora Mörk esetében még van titkos remény (Fotó: Tumbász Hédi)
Nora Mörk esetében még van titkos remény (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A keretben akadnak 16-18 éves tehetségek, de az mindig örök dilemma, hogy mennyi játéklehetőséget kell adni egy olyan kézisnek, mint Pál Tamara vagy Afentaler Sára. „Mindent megtesznek azért, hogy jó kézilabdázók legyenek, de még nem képviselnek olyan szintet, hogy Nycke Grootot vagy Amorimot helyettesíteni tudnák”

A brazil átlövővel kapcsolatban elmondta, hogy rendkívül ambiciózus, komoly tervei vannak a civil életben is, és biztos benne, hogy a visszavonulása után nagy segítsége lenne bármely klubnak. „Ha Magyarországon szeretne letelepedni, abban az ETO partner lesz. De úgy tudom, nem ez a terve” – mondta.

A csapat és a klub célkitűzése a final four, hogy ott mi történik, az részben a szerencsén is múlik. „A csoportban minden meccset illik megnyerni, a Ljubljana, a Thüringer HC és a Podravka nem a mi szintünk” – tette hozzá.

NŐI KÉZI BL – A C-CSOPORT PROGRAMJA
1. FORDULÓ (október 6–7.)
GYŐRI AUDI ETO KC–Krim Ljubljana (szlovén) Okt. 6., 19.30
Thüringer HC (német)–Podravka (horvát)
2. FORDULÓ (október 12– 14.)
Krim Ljubljana (szlovén)–Thüringer HC (német)
Podravka (horvát)–GYŐRI AUDI ETO KC Okt 14., 18.45
3. FORDULÓ (október 19– 21.)
Thüringer HC (német)–GYŐRI AUDI ETO KC Okt. 21., 14.00
Podravka (horvát)–Krim Ljubljana (szlovén)
4. FORDULÓ (november 3– 5.)
Krim Ljubljana (szlovén)–Podravka (horvát)
GYŐRI AUDI ETO KC–Thüringer HC (német) Nov. 5., 19.00
5. FORDULÓ (november 9– 11.)
Krim Ljubljana (szlovén)–GYŐRI AUDI ETO KC Nov. 10.,15.00
Podravka (horvát)–Thüringer HC (német)
6. FORDULÓ (november 17.)
Thüringer HC (német)–Krim Ljubljana (szlovén)
GYŐRI AUDI ETO KC–Podravka (horvát) Nov. 17., 19.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik