Női kézi: Bradeanu mindenkit meglepett a kupagyőzelem után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.21. 14:01
A korábban hét évig Győrben játszó Aurelia Bradeanu váratlanul bejelentette visszavonulását. A CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának irányítója az SCM Craiova ellen megnyert Román Kupa-döntő után ismertette a döntését, amelyre még a saját klubjánál sem számítottak.

Utóbbit jól szemlélteti, hogy még egy virágcsokrot sem kapott a CSM elöljáróitól, nem úgy, mint a szintén visszavonuló, négyszeres BL-győztes Cristina Varzaru. Az is igaz, hogy a már 38 éves Bradeanu még a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt írt alá újabb egy szezonra a bukarestiekhez, most mégis a visszavonulás mellett döntött.

„Ugyan hosszabbítottam, de aztán úgy gondoltam, eljött az idő a búcsúra – idézi a gsp.ro Bradeanut. – Persze soha nincs itt a megfelelő pillanat, de most eltökélt vagyok. Amikor elhatározok valamit, már nem változtatok rajta. Örülök, hogy egy éremmel a nyakamban fejezhettem be. Mostantól több időt tudok tölteni a családommal.”

A román női kézilabdázás emblematikus játékosa hozzátette, voltak időszakok, amikor nem érezte magát elég hasznosnak a csapata számára, s így nincs értelme még egy idényt elkezdeni.

Bradeanu 2016-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját a CSM-mel, míg az idén a harmadik helyen zárt a csapattal. A válogatottban 273 meccsen 685 gólt ért el, 2005-ben vb-ezüstérmet, 2015-ben vb-bronzérmet, 2010-ben Eb-bronzot szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik