„Volt egy olyan elképzelés, hogy az elődöntőt esetleg a Papp László Arénában rendezzük. De azóta kiderült, hogy az aréna eseménynaptárába semmiképpen nem fér bele az elődöntő megrendezése. Ezért új helyszín után kell néznünk" – mondta Kökény Bea, az FTC ügyvezetője a Magyar Hírlapnak adott interjújában, ahol a középdöntős csoportban megváltozott esélyekről is szó esett.

„Előzetesen a román Valceát ítéltük a legerősebbnek. A csapatunknak Valceában sikerült nyernie. A Ljubljana két győztes meccsen van túl a csoportban és elég jó lendületben van. Lelkileg is fel kell készülnünk. A védekezésen feltétlenül javítanunk kell, nem szabad harmincnégy gólt kapni. Sikeresen kezdtünk a középdöntőben, s habár a célunkat elértük a nyolc közé jutással, már merészebb célkitűzésünk is lehet. Szerintem nyolc ponttal már tovább lehet jutni. Nekünk eddig van négy. Előfordulhat, hogy ha a Valceát itthon is legyőzzük, akkor akár hat ponttal is elődöntősök lehetünk."

A sérülésekkel (Zácsik Szandra, Szekerczés Luca, Nerea Pena) kapcsolatban Kökény elmondta, a BL versenykiírása nem teszi lehetővé, hogy új játékost igazoljanak, a Ljubljana elleni vasárnapi dabasi találkozón olyanok is komoly szerephez juthatnak, akik eddig jobbára csak a kispadon ültek.

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója