Női kézi BL: Nem azért megyünk, amiért a marha a vágóhídra – Elek Gábor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 15:46
null
Elek Gábor és Ambros Martín sem volt kibékülve az érdi meccs bíráskodásával (<strong>Fotó</strong>: Török Attila)
Háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának az oroszországi visszavágón a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az elutazás előtt Elek Gábor vezetőedző arról beszélt, hogy csak sokkal pontosabb támadójátékkal lehet esélyük a Rosztov-Don ellen.

Mint ismert, a Fradi hazai pályán 29–26-ra maradt alul a Rosztovval szemben, így nehéz helyzetből várja a szombati visszavágót.

A védekezésünk a huszonkilenc kapott gól ellenére jobban működött, mint az elmúlt időszakban bármikor – utalt vissza az első mérkőzésre Elek Gábor vezetőedző a fradi.hu-nak. – A támadójátékunk maradt el nagyon attól, amit szerettünk volna, kevés dolgot tudtunk megvalósítani az előre eltervezettekből. Sokkal precízebb és pontosabb játékra lett volna szükség. A Rosztov magas és nehéz játékosokból álló csapat, amelyet a világ talán legjobb védekezést megszervező edzője irányít. Ambros Martínt jól ismerjük, az elmúlt években meg tudtuk valósítani párszor, hogy feltörjük a védekezését. Ehhez most támadásban több kellett volna az első meccsen, bár azt hozzátenném, hogy a kritikán aluli játékvezetés és a kulcspillanatokban elkövetett hibák is nehezítették a helyzetünket. A lélektanilag fontos pillanatokban túl sokat rontottunk ahhoz, hogy meg tudjunk nyerni egy ilyen mérkőzést.”

Ami a visszavágót és az esélyeket illeti: Azon fogunk dolgozni, hogy a védekezés eredményességét megtartsuk, és közben támadásban javuljunk. Az esélyek nyilvánvalóan eltolódtak a Rosztov irányába. Hosszú és nehéz út vár ránk, de egyértelműen azért megyünk, hogy jó meccset játsszunk, aztán majd eldől, hogy ez mire lesz elég. Nem szeretem a fogadkozásokat, és hogy magunk között mit beszéltünk meg az öltözőben, szeretném, ha ott is maradna. Nem azért megyünk, amiért a marha a vágóhídra” – zárta az FTC szakvezetője.


Ami a másik magyar érdekeltségű párharcot illeti, az Odense irányítójának kérdéses a szereplése a Győri ETO elleni visszavágón. Mie Höjlund ugyanis ujjsérülést szenvedett a Nyköbing ellen elveszített szerdai, rájátszásbeli meccsen.

A röntgen ugyan nem mutatott ki törést vagy szalagsérülést a 21 éves játékosnál, mégsem tudja, hogy pályára léphet-e szombaton, valószínűleg majd csak a meccs előtt döntenek róla.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Április 13., szombat
15.00:
Rosztov-Don (orosz)–FTC-Rail Cargo Hungaria – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 29–26
17.30:
Győri Audi ETO–Odense (dán) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 29–28
18.15: Vipers Kristiansand (norvég)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Az első mérkőzésen: 24–19
20.00:
Metz (francia)–CSM Bucuresti (román)
Az első mérkőzésen: 31–26

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik