Női kézi BL: Nagy kő gördült le a szívünkről - Elek Gábor

Vágólapra másolva!
2013.10.13. 20:48
null
Zácsik Szandrát (balra) hiába tépték, az FTC egyik legjobbja volt (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros 27–25-re győzött a Buducsnoszt Podgorica ellen Dabason a női kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának második fordulójában, így a súlyos dániai vereség után megszerezte első pontjait a főtáblán. Elek Gábor vezetőedző szerint megkönnyebbültek a győzelem következtében, de véleménye szerint maradt még javítanivaló a játékon.

„A védekezéssel sikerült nyernünk… – kezdte volna nyilatkozatát a Digi Sport kamerája előtt Elek Gábor, ám a Fradi őt éltető szurkolói félbeszakították, majd az edző kérdésre reflektált is a drukkerek reakciójára. – Vácon valóban volt pár nem oda illő jelenet, de nekem sohasem volt bajom a szurkolókkal. Én is közülük kerültem ki, úgyhogy ezt a témát félre is tehetjük.”

„A védekezéssel, a bemutatott küzdéssel elégedett lehetek, és egy-két periódust leszámítva támadásban is okosan tartottuk a labdát, türelmesen játszottunk, helyzetig kijátszva. Tizenkettő tíznél emberelőnybe kerültünk, és Zizi [Szucsánszki Zita] elszórt két labdát, az egy döntő momentum lehetett volna, de kimásztunk belőle. A második félidőben szerintem jól kézilabdáztunk. Nehéz mit mondani, mert nagy kő gördült le a szívünkről, de tisztában vagyunk vele, hogy ebből a csoportból nagyon nehéz lesz a továbbjutást, de talán az első lépést megtettük.”

Elek kitért a válasz elől, hogy mikorra várható a csapat csúcsformája. „Ha erre tudnám a választ, akkor inkább jós lennék, mint edző. Dolgozunk, dolgozunk, sok mindent kell meg javítani. Szélről a kapusteljesítmény ma nem volt a legjobb, viszonylag kis szögekből dobtunk sok gólt, hozzáteszem ugyanakkor, hogy Szikora Melinda a két védését szélről a legjobbkor mutatta be. A két Lublin elleni meccset mindenképp be kell húzni, és a lehető legjobb formánkat kell mutatni a Midtjylland ellen, de talán addigra már tudni fogjuk, hogy mi kell nekünk a továbbjutáshoz.”

Klasszis megoldásokkal verték meg a Podgoricát



„Nagyon nehéz meccset játszottunk, nem lehetünk maradéktalanul elégedettek ezzel az eredménnyel, ma is sok hiba volt, de a közönség kiszurkolta a győzelmet – mondta a meccs után Tomori Zsuzsanna. – Megint periódusosan játszottunk, tizenöt percig, mint az álom, aztán adtunk tizenöt percet az ellenfélnek. Nagyon sokat kell még a védekezésünkön és a kapusteljesítményünkön javítani, miközben a támadásaink is lelassultak. De nem akarok negatív lenni, a lényeg, hogy megszereztük ezt a két fontos pontot, és előre kell tekintenünk. Még szerintem hat pont kell, és akkor továbbjuthatunk. Nagyon rosszul kezdtük a BL-t, a Győri ETO elleni meccs óta nem találjuk magunkat, aminek nem igazán tudjuk az okait, de remélem, hogy meccsről meccsre jobbak leszünk, míg eljutunk a legjobb nyolc közé. Jó lenne, ha idegenben is meg tudnánk verni a Budut, és itthon az FCM-et, minden pont kell nekünk!”

„Azzal nyertünk, hogy javult a védekezésünk, csak szélről kaptunk szinte gólokat, és a végén Meli [Szikora Melinda] is nagyokat védett – összegezte a meccset Szucsánszki Zita. – Támadójátékban ezúttal nem volt tízperces üresjárat, általában Zsuzsika [Tomori] vagy Móni [Kovacsicz] talált be, de Szani [Zácsik] is nagyon jól játszott. Örülök a győzelemnek, nagyon fontos volt ez a meccs, és most már meg kell verni mindenkit, mert tényleg tovább szeretnénk jutni. Borzasztóan nagy a tét, de ez csapat többször bizonyította már, hogy talpra tud állni. Hullámzóak vagyunk, de ez a siker talán helyre rak minket. Itthon a Midtjyllandot mindenképp meg kell verni, minél több góllal, és a Lublint is oda-vissza, akkor úgy gondolom, nyugodtan mehetünk majd Podgoricába – szeretnénk továbbmenni.”

„Voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor a védekezésünk nem volt elég kemény, de az utolsó percekre újra összeállt, és kapusunk is hárítani tudott, míg támadásban tanultunk az előző BL-meccs hibáiból” – mondta az öt gólt szerző Zácsik Szandra.

A Ferencváros kapujába a második félidőben beálló Szikora Melinda a következőképp értékelt: „Védekezésben végig kitartott a koncentrációnk, de főleg a támadójátékunkkal nyertük meg ezt a meccset. Jól bontottuk meg az ellenfél védőfalát.”

A MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHATJA BESZÁMOLÓNKAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik