Női kézi BL: Martin már több magyar szót használna Larvikban

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 15:00
Csoportrangadót játszik szombaton a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata Larvikban, ahol eldől, hogy a két, egyaránt négy ponttal álló csapat közül melyik kerül lépéselőnybe. Ambros Martin, a győriek vezetőedzője reméli, Norvégiában már az eddiginél több magyar szót tud majd használni meccs közben.

„Ez a nyelvóra nagyon érdekes és hatékony volt: a legutóbbi, Randers elleni időkéréseimet vetítettük le, és beszéltük át a lányoknak adott instrukcióimat magyarul. Nagyon fontos, hogy ez alatt az egy perc alatt minél hatékonyabban át tudjam adni a csapatnak mindazt, amire éppen szükség van. Remélem, a hét végén Norvégiában még több szót, kifejezést tudok magyarul elmondani a meccs közben" – idézte a kisalfold.hu Martint, aki éppen egy hétközi magyar nyelvórán volt túl. A spanyol vezetőedző kitért a Larvik erősségeire is.kisalfold.hu Martint, aki éppen egy hétközi magyar nyelvórán volt túl. A spanyol vezetőedző kitért a Larvik erősségeire is.

„A norvégok villámgyors futók, ebben a világon a legjobbak, a gyors ellentámadásaik életveszélyesek. Ennek hatástalanítására mindenképpen oda kell figyelnünk, ebben nem szabad nekik esélyt adni. Mivel a csapat a norvég válogatottra épül, szinte egész évben együtt edzenek és játszanak. Néhány játékosuk a válogatottjukba a kora miatt már nem is fér bele, de a világ bármely más nemzeti csapatában messze megállná a helyét, még mindig világszínvonalú játékot képvisel. Nagyon nehéz meccsre számítok, hatalmas összpontosítás szükséges együttesünk részéről."

A norvégok közben nézőcsúcsra számítanak a Győr ellen: már csupán pár száz jegy kapható, azaz elképzelhető, hogy a 3000 ülő- és az 1400 állóhely mindegyike elkel, és így először lesz telt ház a szombaton 17.45-kor kezdődő találkozón.

NŐI KÉZILABDA BL, KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT, 3. FORDULÓ

Larvik (norvég)–Győri Audi ETO KC, szombat 17.45
Buducsnoszt (montenegrói)–Randers (dán), vasárnap 19.00

Az A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI ETO 2 2 52–35 +17 4
2. Larvik (norvég) 2 2 45–37 +8 4
3. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 2 2 35–47 –12 0
4. Randers (dán) 2 2 37–50 –13 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik