Női kézi BL: itthon javítana a Fradi, sötét lóhoz látogat az ETO

Vágólapra másolva!
2019.10.13. 10:10
null
Szemerey Zsófi szerint jól jött, hogy az FTC-nek a hét közben nem kellett játszania (Fotó: Dömötör Csaba)
A súlyos idegenbeli vereség után hazai pályán a Metz ellen győzelemre készül a Ferencváros, amelynek kapusa, Szemerey Zsófi szerint sokat segíthet a hazai közönség támogatása. A női Bajnokok Ligája két vasárnapi magyar érdekeltségű meccséről élő tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

 


NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
13.00:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Metz HB (francia) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
18.00:
Podravka Vegeta (horvát)–Kristiansand (norvég)
D-CSOPORT
15.00:
Sävehov (svéd)–Ljubljana (szlovén)
19.00: DHK Baník Most (cseh)–Győri Audi ETO KC (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A Bajnokok Ligája-bronzérmestől ki lehet kapni – de azért nem mindegy, hogyan. Múlt szombaton a norvég bajnok Vipers Kristiansand otthonában próbálta megszerezni a bravúrgyőzelmet a Ferencváros női kézilabdacsapata, ám kisebb fellángolásokat leszámítva már az első félidő végére eldőlt, az nem a meglepetések napja lesz.

„Sok olyan játékelemben hibáztunk, amelyet pedig megbeszéltünk, a végére ráadásul elfáradtunk – válaszolta Szemerey Zsófi, az FTC-Rail Cargo Hungaria kapusa arra a kérdésre, hogy mi zavarta legjobban a 31–22-es vereségben. – A meccs után sokat beszéltünk a történtekről, de aztán hétfőtől már csak a Metzcel foglalkoztunk. Még ha kicsit el is voltunk keseredve, amiért nem úgy sikerült az első mérkőzésünk, ahogyan szerettük volna, nem engedhettük meg magunknak a búslakodást.”

TISZTELETET PARANCSOLÓ SÖTÉT LÓ
A BL-címvédő Győrnek buszos napjai vannak: a szerdai, békéscsabai bajnoki túra után az ETO kerete és szakmai stábja szombaton ismét a csapatjárgányra pattant, és meg sem állt Északnyugat-Csehországig. A győriek vasárnap este Chomutovban, a több mint ötezer nézőt befogadó Rocknet Arenában a BL-újonc Baník Most ellen folytatják az elitsorozatot.

„Sötét ló a cseh csapat, ugyanakkor az feltétlenül tiszteletet parancsoló, hogy a selejtezőből érkezve rögtön meg tudta nyerni első BL-csoportmeccsét, ráadásul idegenben, Ljubljanában. Meglepett az az eredmény – szögezte le a győriek edzője, Danyi Gábor. – Oda kell figyelnünk, teljes koncentrációra lesz szükségünk – semmiféle olyan helyzetet nem szeretnék a vasárnapi meccsen, ami a figyelmetlenségünkből fakad. Remélem, ennek szellemében áll az újabb feladat elé a csapat.”

A cseh Baník Mosthoz látogató Győrrel ellentétben az FTC-nek zavartalanul telt a hete, nem kellett bajnokit játszania, így kizárólag a francia bajnok ellen készült. A Metznek ellenben meg kellett osztania a figyelmét, hiszen szerdán hazai pályán fogadta a Besancont, és győzte le 28–24-re.

„Sokkal jobb volt így, több idő jutott a felkészülésre – folytatta a 25 éves kapus. – Lehetséges, hogy valamelyest kedvez nekünk a Metz hétközi bajnokija és az, hogy ellenfelünknek utaznia kell, de majd meglátjuk a pályán. Nagyon jó állapotban van a csapat, igaz, a Vipers elleni mérkőzés előtt is jól sikerült a felkészülés. Fontos lesz, hogy ezúttal is jól kezdjünk, akárcsak a norvégok ellen, ugyanakkor a folytatásban ne kövessünk el olyan sok hibát, mert azt megbüntetik. Remek játékosok alkotják az ellenfelet, gyorsak, támadásban nagy lendülettel érkeznek a falra, együtt, csapatként azonban meg tudjuk állítani őket.”

A nyugodt heti munka és az első BL-meccs tapasztalatainak felhasználása mellett talán a fanatizmusáról messze földön ismert hazai közönség lehet a legnagyobb segítség az Érden rendezendő összecsapáson.

„Rengeteget jelentenek a szurkolók – mondta fellelkesült hangon Szemerey. – Nekem sokat számít a kapu mögötti tábor támogatása egy-egy kapott gól után, amikor gyorsan ki kell jönni a kisebb gödörből. Nem véletlenül mondják, a közönség plusz egy játékost jelent.”

Noha még messze van a csoportkör vége és korai lenne vészmadárkodni, azért sem a lelkeknek, sem a tabellára pillantó szemeknek nem tenne jót, ha az FTC két vereséggel kezdene.

„Tudtuk, hogy nagy feladatok várnak ránk, de én személy szerint ezeket a kihívásokat szeretem – válaszolt Szemerey. – Még mindig azt mondom, nyerhettünk volna Norvégiában, ráadásul ha itthon legyőzzük a Viperst, visszahozzuk az elveszített pontokat. A Metz ellen jó játékkal és a közönség támogatásával nyerni akarunk.”

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Metz Handball (francia) 1 1 40–26 +14 2
2. Vipers Kristiansand (norvég) 1 1 31–22 +9 2
3. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 1 1 22–31 –9 0
4. Podravka (horvát) 1 1 26–40 –14 0
A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brest Bretagne (francia) 2 2 72–56 +16 4
2. Ramnicu Valcea (román) 2 1 1 58–64 –6 2
3. Buducsnoszt (montenegrói) 1 1 32–35 –3 0
4. Bietigheim (német) 1 1 27–34 –7 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik