Női kézi BL: Hihetetlen, ez volt életem védése – Szikora

Vágólapra másolva!
2016.10.30. 14:26
null
Szikora több nagy védést is bemutatott a HC Leipzig ellen (Fotó: fradi.hu)
A második félidőben pályára lépő Szikora Melinda több nagy védést is bemutatott a HC Leipzig ellen 26–22-re megnyert csoportmérkőzésen a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Ferencváros kapusa az egyik hárítását egyszerűen csak élete védésének nevezte.

Történt, hogy a meccs hajrájához érve Szikora először megfogott egy hetest, majd mivel emberhátrányban volt a Fradi, leült a kispadra, hogy mezőnyjátékos jöhessen be a helyére. A támadást azonban védte a lipcseiek kapusa, Katja Kramarczyk, aki egyből célba vette az FTC üresen hagyott kapuját. Szikora a kispadról befutva, a levegőben úszva tudta kapufára tolni a labdát.

„Ilyen még sosem történt velem, egyszerűen hihetetlen, szerintem ez volt életem védése – mondta Szikora a meccs után a Nemzeti Sportnak. – Nagyot kellett tornáznom, és ha nem érek bele, az bizony gól, ha más nem, a kapufáról pattan be. Jó helyre tartott a labda.”

Bár az ellenfél csupán egyet tudott cserélni mezőnyben, majd Anne Hubinger harmadik két perce után az utolsó negyedórában már annyit sem, jól tartotta magát, nem volt sima a Fradi sikere.

„Győzelemmel akartunk búcsúzni Dabastól, ezért nekem egy percig sem fordult meg a fejemben, hogy veszíthetünk – folytatta Szikora. – Jobb lett volna, ha az elején el tudunk szakadni az ellenféltől, és több góllal nyerünk, de így sem volt könnyű, nagyon kellett küzdenünk. Ugyanolyan mentalitással harcoltak, mint mi, egy percig sem adták fel. Az utolsó tizenöt percben sem vettek vissza, le a kalappal előttük. Nehéz meccsre számítok a lipcsei visszavágón."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik