Bíró Blanka (Fotó: Földi Imre)

 

„Valamennyire a semmiből jött ez most, hiszen az elmúlt hetek nem a kézilabdáról szóltak, erre ma egyszer csak kaptam egy gratulációt – idézi a fradi.hu Bíró Blankát. – Meglepett ezért, de örülök neki. Valóban volt néhány meccs, amelyen jól ment a védés, tudtam stabilitást adni, és főleg a hazai, Bucuresti elleni mérkőzésre emlékszem szívesen, felejthetetlen hangulatban vertük meg a románokat.”

Bíró és a csapat számára a Rosztov-Don elleni összecsapás volt mostanáig, illetve a versenysorozatok felfüggesztéséig az utolsó találkozó, mintegy három hete pedig csak önállóan edzhet.

„Az elmúlt három hét első felében azt éreztem, hogy kell, vagy legalábbis jól jön a fejemnek, hogy kicsit nem a kézilabdáról szólt minden. Kellett, hogy lenyugodjak, mert az előtte lévő időszakban túl sok volt a csalódás... A Siófok ellen elveszített bajnokival igen nehéz helyzetbe kerültünk és lemaradtunk a BL-ben is a negyeddöntőről, pedig mióta a Ferencváros játékosa vagyok, nem ez volt a jellemző” – folytatta Bíró.

A kapus az előírt edzésterv alapján igyekszik formában tartani magát, és mint a zöld-fehérek honlapjának elmondta, a délelőtti egyéni tréning után szívesen süt-főz.