Női kézi BL: a Vardar átlövője lett a gólkirálynő

Vágólapra másolva!
2017.05.07. 20:12
A döntőben a Győri Audi ETO KC-vel szemben alulmaradó Vardar Szkopje horvát balátlövője, Andrea Penezic lett a női kézilabda Bajnokok Ligája most záruló szezonjának gólkirálynője.

A 31 éves játékos 15 mérkőzésen jutott el 98 gólig, ami több mint 6,5-es gólátlag. Penezic három csoportkörös, illetve középdöntős fellépésen is eljutott 10 gólig a szezonban (Asztrahanocska, Thüringer HC, Metz) és érdekesség, hogy mindegyiken idegenben. Emellett azonban az is jellemző a kiegyensúlyozott teljesítményére, hogy a „leggyengébb” meccsén, a Metz ellen otthon is betalált háromszor. A döntőben nem fogott ki jó napot, négy gólt szerzett.

Penezic nem először lett gólkirálynő a BL-ben, 2015-ben – igaz, megosztva a podgoricai Cristina Neaguval – 102 találattal végzett az élen.

Penezic mögött nagy hajrával, a bronzmeccsen szerzett kilenc góljával Isabelle Gulldén végzett a második helyen, a svéd irányítót pedig a Buducsnoszt Podgorica két nagyágyúja, Cristina Neagu és Katarina Bulatovics követte. A Győri Audi ETO KC játékosai közül Nora Mörk és Görbicz Anita volt a legeredményesebb, ők következtek a sorban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2016–2017
A GÓLLÖVŐLISTA VÉGEREDMÉNYE

Gólkirálynő: Andrea Penezic (horvát, Vardar Szkopje) 98 gól
2. Isabelle Gulldén (svéd, CSM Bucuresti) 92
3. Cristina Neagu (román, Buducsnoszt Podgorica) 90
3. Katarina Bulatovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica) 90
5. NORA MÖRK (norvég, Győri Audi ETO KC) 85
6. GÖRBICZ ANITA (Győri Audi ETO KC) 84
6. Ana Gros (szlovén, Metz) 84
8. Linn-Kristin Koren Riegelhuth (norvég, Larvik) 83
9. Stine Jörgensen (dán, Midtjylland) 81
10. Karina Szabirova (orosz, Asztahanocska) 78

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik