Női kézi BL: a Győr norvég vagy romániai csapattal küzdhet a főtábláért

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 17:23
null
Heidi Lökéékre szeptemberben BL-selejtező vár (Fotó: NS-archív)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a női Bajnokok Ligája pénteki sorsolásának kiemelési kalapjait. Ennek értelmében a selejtezőre kényszerülő kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC az első kalapból várja ellenfeleit, míg a már főtáblán szereplő FTC-Rail Cargo Hungaria szintén az első kalapba került.

Az EHF Krakkóban döntött arról, hogy a román ezüstérmes HCM Baia Mare – amely idén a győriekhez hasonlóan a BL negyeddöntőjében búcsúzott – és a norvég Glassverket kap úgymond szabadkártyát a selejtezőre. A Győr az első kalapból várja a pénteki sorsolást, és biztosan elkerüli a dán Esbjerget. A legnagyobb rivális a norvég Glassverket vagy a nagybányai együttes lehet.

JÚNIUS 26-ÁN SORSOLNAK
A férfi, illetve a női BL sorsolását pénteken, június 26-án tartják Bécsben. Először, 18.30-tól a selejtezők menetrendjére derül fény, 19.15-kor a női BL 16-os főtáblájának csoportjait sorsolják ki, 20.00-tól pedig a férfi elitliga csoportbeosztása következik.

A kvalifikációban érdekelt együttesek két négyes csoportban, szeptember 12-13-án küzdenek majd meg a maradék két főtáblás helyért. Az elődöntőben egy első és egy negyedik kalapos, valamint egy második és harmadik kalapos csap össze, majd a győztesek a döntőben harcolnak meg a főtáblás helyért.

A magyar együttes az első, elődöntős meccsét a két negyedik kalapos egyikével, a szerb Radnicski Kragujevaccal, vagy a török Ankara Yenimahalléval vívja majd a minitornán. A két torna rendezési jogát szintén pénteken sorsolják.

A két csoportgyőztes csatlakozik a már ismert 14 csapathoz, amelyek között természetesen ott található a Ferencváros, valamint öt korábbi győztes is (Hypo, Podravka, Krim Ljubljana, Larvik, Buducsnoszt). A Fradi az első kalapba került, így biztosan elkerüli a Podgoricát, a Larvikot és a Midtjyllandot. A két selejtezőtorna győztese a negyedik kalapba kerül.

A lebonyolítás nem változik a legutóbbi szezonéhoz képest. A négy négyes csoportból az első három jut tovább, az így állva maradó 12 együttes két hatos csoportban folytatja a küzdelmeket a középdöntőben. Innen nyolc csapat jut tovább a negyeddöntőbe, ahol oda-vissza vágós párharcokban találkoznak a felek, és a győztesek bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 7–8.).

NŐI KÉZILABDA BL
A FŐTÁBLA SORSOLÁSI KALAPJAI

Első kalap: FTC-Rail Cargo Hungaria (magyar), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Larvik (norvég), FC Midtjylland (dán)
Második kalap: Vardar Szkopje (macedón), Krim Ljubljana (szlovén), CSM Bucuresti (román), Thüringer HC (német)
Harmadik kalap: Rosztov-Don (orosz), IK Sävehof (svéd), Hypo Niederösterreich (osztrák), HC Podravka Vegeta (horvát)
Negyedik kalap: Fleury (francia), MKS Selgros Lublin (lengyel), 1. selejtezőtorna győztese, 2.selejtezőtorna győztese
A SELEJTEZŐ SORSOLÁSI KALAPJAI
Első kalap:
Győri Audi ETO KC (magyar), Team Esbjerg (dán)
Második kalap: Glassverket (norvég), HCM Baia Mare (romániai)
Harmadik kalap: BNTU BelAz Minszk (fehérorosz), Sercodak Dalfsen (holland)
Negyedik kalap: WHC Radnicski Kragujevac (szerb), Ankara Yenimahalle (török)

FÉRFI KÉZILABDA BL, SELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ (szeptember 5.)

Elverum (norvég)–Limburg Lions (holland)
Alpla Hard (osztrák)–Borac Banja Luka (boszniai)

A női kézi BL 2015–2016-os mezőnye (Fotó: EHF)
KATTINTSON A KÉPRE A NAGY MÉRETHEZ!
A női kézi BL 2015–2016-os mezőnye (Fotó: EHF) KATTINTSON A KÉPRE A NAGY MÉRETHEZ!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik