Női kézi BL: a Győr átlövője reméli, a visszavágón nem lesz kihagyás

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 17:21
null
Hansen szerint nem estek kétségbe a dánok fordításától (Fotó: EHF)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának dán balátlövője, Anne Mette Hansen reményét fejezte ki, hogy az Odense elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő hazai visszavágóján nem lesz olyan üresjárat a játékukban, mint az első mérkőzés második félidejében, amikor hétgólos hátrányból fordított az ellenfél.

Mint ismert, a budapesti final fourért rendezett párharc első meccsén 25–18-ra is vezetett az ETO, de utána 13 percig nem talált be a második félidőben, ezt kihasználva fordított az Odense. A hajrá aztán megint a Győrnek sikerült jobbnak, így megőrizte már 22 találkozót számláló veretlenségét, és egygólos előnyről várhatja a szombati visszavágót.

„Az első félidőben irányítottuk a mérkőzést, aztán a másodikban könnyelművé váltunk egyes helyzetekben, ráadásul felpuhult a védekezésünk, ami azt eredményezte, hogy az ellenfél sorban lőtte a gólokat, míg mi nem. A hosszú gólcsendünk alatt is ígéretes helyzeteket alakítottunk ki, de egyszerűen kihagytuk őket” – mondta a honfitársai elleni találkozóról Anne Mette Hansen az európai szövetség honlapjának.

Ezzel együtt a második győri idényét töltő dán átlövő egy percig sem tartott attól, hogy elszenvedik a szezonbeli első vereségüket.

„A hajrában ismét sikerült megfogni a meccset, és képesnek bizonyultunk újra nagyobb nyomás alá helyezni az ellenfelet, így ők hibáztak bele a lehetőségeikbe. Voltunk már hasonló helyzetben az idény során, ezért megvolt a szükséges tapasztalatunk. Ez is szerepet játszott abban, hogy végül nyerni tudtunk.”

Legutóbb a Ferencváros elleni kupadöntőben jött fel a hazai rivális nagy hátrányból, de a Győr ott is idejében kapcsolt, és nem engedte ki a kezéből a meccset.

A fent említett megingástól eltekintve Hansen pozitívan élte meg a dániai találkozót. „Élveztem, hogy hazai környezetben léptem pályára. Több barátom és családtagom is eljött, és szurkolt nekem” – tette hozzá a 24 éves játékos, aki két gólt dobott a negyeddöntő első mérkőzésén, emellett védekezésben is nagy munkát végzett. Ahogy fogalmazott, elfogadható teljesítményt nyújtott.

Mint ahogy az egész szezonban eddig nem lehet rá panasz, így nem meglepő, hogy balátlövőben Hansen is jelölt a Bajnokok Ligája-idény álomcsapatába.

„Remélem, a visszavágón nem lesz üresjáratunk, mi mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Meg kell mutatnunk, hogy most hazai pályán játszunk, ahol minden ellenfélnek kellemetlen perceket tudunk szerezni” – tekintett előre a szombati, második felvonásra.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Április 13., szombat
15.00:
Rosztov-Don (orosz)–FTC-Rail Cargo Hungaria – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 29–26
17.30:
Győri Audi ETO–Odense (dán) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 29–28
18.15: Vipers Kristiansand (norvég)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Az első mérkőzésen: 24–19
20.00:
Metz (francia)–CSM Bucuresti (román)
Az első mérkőzésen: 31–26

Egész rajongótábora volt Hansennek a dániai meccsen

Important victory in Denmark And a huge thanks to those who came to support me #blessed #hansen8

1,795 Likes, 19 Comments - Anne Mette Hansen (@a_to_the_m) on Instagram: "Important victory in Denmark And a huge thanks to those who came to support me #blessed..."


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik