Női kézi BL: a Fradi kapta a szabadkártyát a magyarok közül – itt a teljes mezőny

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 11:33
null
Schatzl Nadine és a Fradi a következő idényben is a BL-ben szerepelhet (Fotó: Török Attila)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága döntött a női Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírásánának mezőnyéről. Eredetileg három magyar csapat is pályázott szabadkártyára, közülük a bajnoki második Ferencváros kapta ezt meg.

Eredetileg 16 bajnokcsapat regisztrált a BL új idényére, közülük négynek selejtezőt kell játszania a főtáblára jutásért (lásd a cikkünk végén). Nyolcan pályáztak szabadkártyára (köztük három magyar csapat, a Ferencváros, az EHF-kupa-győztes Siófok és az Érd), a végrehajtó bizottság nyolc szempontot figyelembe véve döntött arról, hogy az FTC, a román CSM Bucuresti és a Brest kapta meg az indulási jogot. Ők selejtező nélkül egyből az október elején kezdődő csoportkörbe kerültek.

A Siófok és az Érd mellett hiába pályázott Nycke Groot új csapata, a dán Odense, a német Thüringer HC és a norvég Storhamar. A Siófok és az Érd így az EHF-kupában indulhat, csakúgy, mint a Vác és a DVSC.

Összesen öt korábbi bajnok (Győri ETO, Buducsnoszt, Podravka, CSM, Krim Ljubljana) lesz a mezőnyben, míg az egyetlen újonc a selejtezőből fog érkezni.

A főtábla sorsolását június 27-én 18 órától tartják Bécsben. A lebonyolítás az előző évekhez hasonlóan zajlik. A négy négyes csoportból az első három jut tovább a két hatcsapatos középdöntőbe, ahonnan az első négy játszik keresztbe a final fourért. Pillanatnyilag még nem lehet tudni, hogy jövőre is Budapest adhat-e otthont a négyes döntőnek.

NŐI KÉZILABDA BL, 2019–2020
EGYBŐL A CSOPORTKÖRBE KERÜLTEK
RK Podravka Vegeta (horvát), Team Esbjerg (dán), Metz Handball (francia), SG BBM Bietigheim (német), Győri Audi ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), MKS Lublin (lengyel), SCM Ramnicu Valcea (román), Rosztov-Don (orosz), Krim Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd), FTC-Rail Cargo Hungaria (szabadkártyásként), Brest Bretagne (francia – szabadkártyásként), CSM Bucuresti (román – szabadkártyásként)

SELEJTEZŐT JÁTSZANAK AZ UTOLSÓ FŐTÁBLÁS HELYÉRT
Rocasa Gran Canaria (spanyol), ZSORK Jagodina (szerb), DHK Baník Most (cseh), Kastamonu Belediyesi (török)
A selejtező időpontja: szeptember 6–8
Az elődöntőben: Baník Most–Gran Canaria, Jagodina–Kastamonu
A torna rendezési jogáról június 26-án sorsolással döntenek.

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik