Női kézi BL: a Budapest Sportarénába vinné az elődöntőt az FTC

Vágólapra másolva!
2013.02.08. 13:15
null
Továbbjutásuk esetén Szucsánszkiék a Sportarénában elődöntőzhetnek (Fotó: Fuszek Gábor)
Zácsik Szandrával realitás, nélküle álom volt előzetesen a Fradi női kézisei számára a Bajnokok Ligájában a négybe jutás, a Valcea legyőzésével azonban mégis valósnak tűnik Kökény Bea ügyvezető szerint. A sportvezető a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: az elődöntőt Dabas helyett a Papp László Budapest Sportarénában rendeznék. Kökény Elek Gábor vezetőedzővel ellentétben inkább a BL-ben, mint a bajnokságban szeretné a Győrt megelőzni, amellyel kapcsolatban lelki gátlásokkal küzd a csapatuk.

„Már a nyáron álmodoztunk egy Győr–Fradi BL-döntőről: legyen így. Euforikus állapotomban valóban töprengek néha arról, hol is játsszuk majd a BL-elődöntőt, mert ahhoz Dabas már kicsi lenne. Egyelőre persze óvatosan lépdelek, de talán lehet magyar finálé. Ha elődöntőznénk, alighanem a Budapest Sportarénába vezetne az utunk, mert annak meg kell adni a módját; lassan meg is kell nézni a programjukat: megfelelő jegyárakkal, reklámmal meg tudnánk tölteni az óriási csarnokot" – jósolt óvatosan az FTC női kézilabdázóinak ügyvezetője.

„Ha Zácsik Szandra és mindenki egészséges és harcképes lett volna, akkor eleve azt mondjuk a tavaszi BL-szezon előtt, hogy a négy közé jutás elérhető. Szandra hiányában inkább a nagyon nehéz kategóriába soroltuk, a romániai bravúrgyőzelem után azonban mégis realitás lehet a négybe jutás a BL-ben" – fűzte hozzá a korábbi válogatott klasszis.

Kökény Bea beszélt a Győr elleni Fradi-gátlásokról is:

„Lehet, hogy Elek Gábor inkább a magyar bajnokságban, mint a BL-ben előzné meg szíve szerint a Győrt, de én játékosként nyolc bajnoki címmel, nemzetközi kupagyőzelem nélkül éppen fordítva szeretném. Mindkettőhöz alighanem a győrieket kell legyőzni, ami nehéz ügy: hívhatják bárkinek az ellenfelet, mindenkivel szemben esélyesek vagyunk, kivéve a Győrt, mert a lányok nem nagyon hiszik el, hogy meg tudjuk verni őket. Ez egy lelki Győr-szindróma a Fradinál. Talán ha mondjuk valami orosz csapatnevet adnánk nekik, levetkőzhetnénk a gátlásainkat."

Kökény kitért a román sztárcsapat, a Valcea idegenbeli, BL-beli legyőzésére is:

„Féltettem a lányokat a román bajnok elleni meccs végén, mert láthatóan elfáradtak, de nem lett volna igazságos, ha pontot szerez a Valcea, annyival jobban játszottunk a meccsen. Azért volt hullámvölgyünk, mert a belső hármasunk hatvan percet kézilabdázott, ilyen alig van már a modern kézis tempó mellett. Erre a győzelemre egyáltalán nem számítottam, álmunkban sem kalkuláltunk vele. Mindenkinek mondtam, hogy ezúttal ne tegye meg a Fradi-győzelmet, de szerencsére rendszeresen ilyen rossz jós vagyok."

„Nincsenek veszélyben a Fradi megszerzett pontjai, mert szerintem a Valcea az anyagi gondjai ellenére mindenképpen befejezi a tavaszi BL-csoportkört, még ha el is mennek a nagy sztárok menet közben, bár ilyenkor nehéz bárhová is eligazolni. Nem számítok a visszalépésükre a sorozattól, mert az később nemzetközi szankciókat vonna maga után. Voltam már olyan helyzetben játékosként, amikor nem kaptunk fizetést, de ezt a pályára nem vittük magunkkal, ez a profizmus" – kommentálta a románok anyagi nehézségeit.

A Fradi többi riválisa is szóba került: „A Ljubljana nagyon jó csapat, felépültek az őszi sérültjei, erős a keret, nyertek Oroszországban. Nekünk itthon néhány góllal le kell a hétvégén győznünk a tavalyinál erősebb Zvenyigorodot, s remélem, a csoportzáró körben odakint már tét nélkül visszavágózhatunk majd ellene. A hazai meccseinket nyerni kell, akkor már nagy gondunk nem lehet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik