Női kézi BL: 3 győri, 1 ferencvárosi az álomcsapatban

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 12:48
null
Oftedal és Amorim is bekerült a Bajnokok Ligája álomcsapatába (Fotó: Török Attila)
Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján közzétette a női Bajnokok Ligája álomcsapatát, amelyben négy Magyarországon játszó kézilabdázó is helyet kapott.

A szokásos módon tíz kategóriában (a hét poszt, a legjobb védő, legjobb fiatal – 1997-ben vagy az után született – játékos és a legjobb edző) öt-öt jelöltre lehet voksolni. Minden kategóriában egy jelöltet a sorozatban szereplő edzők neveztek meg, a többi négy pedig az EHF szakértőinek és az újságíróknak a voksaiból jött össze.

A legtöbb szavazatot, 14 896-ot a román Ramnicu Valcea beállója, Asma Elghaoui kapta, aki ugyan Tunéziában született, de 2016-ban, a Győri Audi ETO KC játékosaként magyar állampolgár lett, így a válogatottban is szerepelhetett.

A győriek Danyi Gábor edzővel együtt hét jelölést kaptak, végül Amandine Leynaud a kapusok, Stine Oftedal az irányítók, Eduarda Amorim pedig a védők között lett a legjobb.

„Reggel láttam az Instagramon a szavazás eredményét, nagyon boldoggá tett, megtiszteltetés bekerülni az álomcsapatba – mondta Oftedal, a Győr irányítója. – Ez igazából mindig kellemes meglepetés, még akkor is, ha a jelölés miatt tudtam, hogy sikerülhet. Ugyanakkor az egyéni elismerések helyett még mindig szívesebben nyerek a csapattal trófeákat.”

A ferencvárosiak három játékossal szerepeltek a listán, akik közül a legjobb fiatal Háfra Noéminek sikerült megvédeni a címét.

Az FTC 21 éves átlövője, Háfra Noémi a klubhonlapnak elmondta, meglepetésként érte a címvédés: „Nagyon örülök neki, hogy megválasztottak, egyáltalán nem számítottam rá, hiszen ez az idényem azért nem sikerült annyira jól. Egyfajta megelőlegezett bizalomként tekintek ezért erre, tele vagyok motivációval, és alig várom, hogy elinduljon a következő szezon. Nem hiszem, hogy jövőre beférek még a fiatalok közé, és idén is arra gyúrtam inkább, hogy a balátlövők között legyek, de mostantól ez lesz a tényleges célom: szeretnék Európa legjobbjai között lenni a posztomon!”

NŐI KÉZILABDA BL, 2019–2020
AZ ÁLOMCSAPAT POSZTONKÉNT

KAPUS
Amandine Leynaud (Győri Audi ETO KC) – 9055 szavazat

JOBBSZÉLSŐ
Jovanka Radicsevics (Buducsnoszt) – 7462 szavazat

JOBBÁTLÖVŐ
Anna Vjahireva (Rosztov-Don) – 9158 szavazat

IRÁNYÍTÓ
Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC) – 13 161 szavazat

BEÁLLÓ
Asma Elghaoui (Ramnicu Valcea) – 14 896 szavazat

BALÁTLÖVŐ
Cristina Neagu (CSM Bucuresti) – 7594 szavazat

BALSZÉLSŐ
Sanne Solberg (Esbjerg) – 6570 szavazat

A LEGJOBB VÉDŐ
Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC) – 11 029 szavazat

A LEGJOBB FIATAL
Háfra Noémi (FTC-HungaroControl)
– 7440 szavazat

A LEGJOBB EDZŐ
Emmanuel Mayonnade (Metz) – 6927 szavazat

Az EHF honlapja megemlíti, hogy a mostani szezon küzdelmei még nem értek véget, ezért különösen nehéz volt összeállítani az álomcsapatot, amelyben az előző évekhez hasonlóan a győriek domináltak. Amíg tavaly egyedül az ETO dán balátlövője, Anne Mette Hansen kapott 10 ezernél több szavazatot, addig idén ez három játékosnak, Elghaouinak, Oftedalnak és Amorimnak is sikerült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik