Női kézi: Bíró három, Kovacsics két évre írt alá a Fradihoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.03. 11:23
null
A válogatott Bíró Blanka számára szimpatikus volt a Fradi ajánlata és a felvázolt jövőkép (Fotó: Szabó Miklós)
Danick Snelder után Bíró Blanka és Kovacsics Anikó is az FTC-Rail Cargo Hungariában folytatja a pályafutását. A zöld-fehér kézilabdacsapat a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Vácról érkező válogatott kapus három, a győrieket elhagyó irányító két évre kötelezte el magát, miként a már korábban bejelentett 25 éves, vb-ezüstérmes holland beálló is, aki a Thüringer HC-ből érkezik a Népligetbe.

A bajnoki címvédő keretével kapcsolatos további hír, hogy Nerea Pena esetében életbe lépett az opciós, plusz egy éves szerződés. Szamoránsky Piroska és Szarka Adrienn egy-egy évvel, Szöllősi-Zácsik Szandra és Szikora Melinda két-két évvel, Mészáros Rea három évvel hosszabbított. Faluvégi Dorottya az MTK-nál, valamint Monori Orsolya a NEKA-nál kölcsönben töltött egy esztendő után ismét visszatér.

Cifra Anita, Szekerczés Luca (ferencvárosi szerződése utolsó évét kölcsönben tölti) és Katarina Tomasevics ugyanakkor távozik a Fradiból, míg Kovacsicz Mónika a családalapításra szeretne koncentrálni.

PENA FÉLIG MÁR MAGYARNAK ÉRZI MAGÁT
„Negyedik éve élek itt és kézilabdázom Magyarországon, kezdem elsajátítani a nyelvet, és lassan félig magyarnak is érzem magam. Nagyon szeretem az itteni légkört, a várost, a klubot és a fantasztikus szurkolókat. A körülmények most is adottak ahhoz, hogy a következő szezonban is jó teljesítményt nyújtsunk és jó eredményt érjünk el újra a csapattal" – mondta Pena a fradi.hu-nak.

„Már nagyon régóta, nyolc éve játszom jelenlegi csapatomban, így elérkezettnek láttam az időt a váltásra, hogy új impulzusok érjenek – nyilatkozta Bíró Blanka a fradi.hu-nak. – Ilyen lehetőséget hiba is lett volna visszautasítani, hiszen a Ferencváros folyamatosan nemzetközi kupákban szerepel, ami nekem is nagy lehetőséget ad, akár klub, akár válogatott szinten. Nagyon szimpatikus az is, hogy a vezetőség által felvázolt jövőképben főként a magyar játékosokra építenek. Ezen kívül a Fradit jellemző pozitív légkör, szemlélet és mentalitás is nagyon vonzó, alig várom már, hogy a csapat tagja legyek!”

„Igen nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen nagyon régóta játszom jelenlegi együttesemben, de úgy érzem, jól döntöttem, amikor elfogadtam az ajánlatot – mondta szintén a népligeti klub honlapjának Kovacsics Anikó. – Nagy lehetőségnek és kihívásnak tartom, hogy a Ferencvárosban játszhatok a következő szezontól. Már a megkeresés és a felvázolt jövőkép is egyből pozitív benyomást tett rám, ami segített a döntés meghozatalában. A csapat minden játékosát jól ismerem, a beilleszkedés, úgy érzem, ennek köszönhetően könnyedén fog menni. Csupa izgalommal és várakozással tölt el, hogy nemsokára e munka részese lehetek. Szeretném elbírni a terhet, ami rám vár, és ezáltal még tovább fejlődni a jövőben.”

Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője részletesen is beszélt az érkezőkről és a távozókról: „Nerea Pena támadásban csapatunk egyik legfontosabb embere, aki változatlanul nagyon magas szinten kézilabdázik. Mindenképpen örömteli a hosszabbítása, ez azt mutatja, hogy jól érzi magát köztünk, amit feltétlenül sikernek gondolok. Zácsik Szandráról nem tudok elfogulatlanul beszélni, hiszen vele gyerekkora óta együtt dolgozom. Jelenleg nem olyan a formája, mint amilyennek lennie kellene, de nagyon szép őszt produkált. Amint az erőnlétét és az önbizalmát teljes mértékben visszaszerzi, rettentően erős pontja lesz a csapatnak. Mészáros Rea továbbra is a védekezésünk meghatározó embere, akitől azt várom, hogy lassan-lassan támadásban is helyet követeljen magának. Szamoránsky Piroskát továbbra is a legjobb magyar beállónak gondolom. Szikora Melinda parádés őszt teljesített, bebizonyította, hogy helye van közöttünk, nagyon örülök, hogy nálunk marad.

Cifra Anita távozását sajnálom, ám megértem a döntését. Katarina Tomasevicsnek nagyon szerencsétlenül jött a sérülése. Sport- és magánemberként is csak a legjobbakat tudom róla mondani. Kovacsicz Mónika az elmúlt évek legjobb és legegyenletesebb teljesítményét hozta. Nagyon fog hiányozni, de megértettük, hogy édesanya szeretne lenni. Szekerczés Lucának is megértem a helyzetét, hiszen Nereát és Piroskát sem lehetett védekeztetni és ennek hellyel-közzel áldozatává vált. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan bebizonyítja, a kevés lehetősége miatt én voltam a hibás, én tévedtem. Sok sikert kívánok nekik a sport- és magánéletükben egyaránt!

Bíró Blanka a következő tíz év egyik meghatározó kapusa lehet, a képességei megvannak hozzá. Bízom benne, hogy megtalálja a számításait a Fradinál, s hosszú távon a Ferencváros és a válogatott meghatározó játékosa lesz. Kovacsics Anikót senkinek nem kell bemutatni. Mindenképpen irányító poszton fog szerepelni, nagy terhet rakunk majd rá, és remélem, vezére lesz a csapatnak. Az eddigi előélete, személyisége és mentalitása garancia arra, hogy nagyon nagy kedvence lesz szurkolóinknak."

A GYŐRI ETO KERETÉNEK VÁLTOZÁSÁRÓL ITT OLVASHATNAK BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik