Női kézi: Beszéltem a kapitánnyal, azt mondta, gondoljam át – Görbicz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.19. 18:39
null
Görbicz Anita nem így tervezte a 2017-es vb utáni bejelentését (Fotó: Tumbász Hédi)
Görbicz Anita az M4 Sport Kézilabda magazinjában beszélt néhány hónappal ezelőtti bejelentéséről, a válogatottság lemondásáról – a Győri Audi ETO klasszis kézilabdázója elmondta, eredetileg nem így tervezte, de nem bánja, hogy elárulta, több világversenyen már nem vesz részt a magyar nemzeti csapattal.

 

Mint ismert, Görbicz Anita a tavalyi világbajnokságon, a Franciaország elleni kiesés után némileg váratlanul jelentette be, hogy 35 évesen már nem lesz ott a 2018-ban sorra kerülő decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon, illetve 36 esztendősen nem vállalja a szereplést a következő, 2019-es világbajnokságon.

Görbicz most elárulta, a torna előtt már beszélt Kim Rasmussen szövetségi kapitánnyal, aki megpróbálta lebeszélni.

„Nem bántam meg, hogy így döntöttem. Nem mondhatnám, hogy régen megfogalmazódott bennem az elhatározás. A világbajnokság előtt a családommal átbeszéltük a dolgot, és úgy döntöttünk, ez lesz a legjobb megoldás. Megmondom őszintén, nem így akartam bejelenteni, de egy másfél órás doppingellenőrzés után voltam, amin nagyon kimerültem, a feltett kérdésre pedig nem akartam már másként válaszolni, csak az őszintét mondani. Nem terveztem régóta a visszavonulást, a vb előtt körülbelül két hónappal jött.”

„Akkor egyeztettem a kapitánnyal, aki azt mondta, még azért gondoljam át, ő nagyon bízik bennem és számít rám. De az volt a legjobb döntés, hogy ennek most így kellett lennie, hogy itt kellett eljönnie a végének.”

Görbicz beszélt az „utánpótlásról”, a magyar kézilabda jövőjéről is.

„Nem mondanám, hogy rossz lenne a csapat. Talán inkább azt mondanám, elment mellettünk a világ. Nem gondolom, hogy rossz játékosaink vannak, de az biztos, hogy többet kellene dolgoznunk, több munkát kellene beletennünk.”

Görbicz elmondta, tervezgeti már az aktív kézilabda utáni életét is – a magyar klasszis mindenképp a Győrnél maradna, s nagy vágya, hogy a fiataloknak egyéni képzéseket tartson a fejlődés érdekében, mert úgy véli, az utóbbi időben ez háttérbe szorult és főleg a csapatjáték a meghatározó, ám mint Görbicz azt tapasztalta, ő rengeteget fejlődött az egyéni képzések során.

Görbicz Anita négyszer állhatott dobogón világversenyen: a 2003-as világbajnokságon ezüstérmes, 2005-ben bronzérmes volt, míg Európa-bajnokságon 2004-ben és 2012-ben is harmadik helyezést ünnepelhetett.

A magyar szövetség statisztikája szerint eddig 232 alkalommal szerepelt a válogatottban, és 1111 gólt szerzett.

A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint a március 22-i, Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt búcsúztatják Görbicz Anitát.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁGI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 3. FORDULÓ

Március 22., 18.00: Magyarország–Hollandia
Győr.
JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyárak: 3000 forint, 4500 forint, 6000 forint

KORÁBBI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ

Magyarország–Koszovó 37–12 (18–5)
Hollandia–Fehéroroszország 33–21 (16–10)
2. FORDULÓ
Fehéroroszország–Magyarország 18–25 (8–12)
Koszovó–Hollandia 12–40 (4–19)

A csoport állása: 1. Hollandia 4 pont (+40), 2. Magyarország 4 (+32), 3. Fehéroroszország 0 (–19), 4. Koszovó 0 (–53)
A csoport 1-2. helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
4. FORDULÓ
Március 25., 16.00, Eindhoven: Hollandia-Magyarország (Tv: Sport1)
5. FORDULÓ

Május 30. vagy 31.: Koszovó–Magyarország
6. FORDULÓ

Június 2. vagy 3.: Magyarország–Fehéroroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik