Női kézi: az FTC nyerte a népligeti felkészülési tornát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 15:38
null
Kovacsics Anikóék otthon tartották a kupát (Fotó: Micheller Szilvia)
A házigazda Ferencváros egy góllal legyőzte a német Bietigheimet az Elek Gyula–Rail Cargo Hungaria-kupa nevet viselő női kézilabda felkészülési torna döntőjében. A bronzérmet a másik magyar csapat, az MTK szerezte meg.  

A finálé mindkét résztvevője, az FTC és a Bietigheim is könnyedén megnyerte a maga elődöntőjét pénteken, a szombati, egymás elleni összecsapásuk aztán már jóval szorosabb küzdelmet hozott. A meccsen már a német csapatban lépett pályára a Fraditól a nyáron egy szezon után távozó holland Laura van der Heijden.

A Ferencváros ugyan három találattal meglépett az elején, de az ellenfél hamar utolérte. Az első félidőben látszódott, hogy még javában a felkészülés közben járnak a felek, mindkét együttes sokat hibázott. A 7–7-es állás sokáig megmaradt, onnan Mészáros Rea góljával az FTC tudott elmozdulni, a zöldek 10–8-ra vezettek a szünetben.

A németeknél különösen Kim Naidzinavicius tüzelt nagy hatékonysággal, a góljainak köszönhetően tartotta a lépést a Bietigheim. Hiába lógott meg 19–15-re a házigazda, nem tudta megtartani a fórját, az 52. percben 20–19-nél először voltak előnyben a németek. Márton Gréta azonban kétszer is eredményes volt a bal szélről, majd Nerea Pena utolsó percben értékesített hetesével alakult ki a 22–21-es végeredmény. A Bietigheim még támadhatott az egyenlítésért, ám csak egy időn túli szabaddobásig jutott, abból pedig nem született újabb gól.

Az sem kizárt, hogy a párosítás a Bajnokok Ligája csoportkörében is megismétlődik, mivel a Bietigheim nevével fémjelzett selejtezőből érkezik még egy ellenfél a Fradi csoportjába.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA
6. ELEK GYULA–RAIL CARGO HUNGARIA-KUPA, NÉPLIGET
DÖNTŐ

FTC-Rail Cargo Hungaria–SGBBM Bietigheim (német) 22–21 (10–8)
A 3. HELYÉRT
MTK–MKS Lublin (lengyel) 25–23 (11–13)

A torna gólkirálya: Alexandra Rosiak (MKS Lublin) 10 góllal
A torna legjobb kapusa: Dinah Eckerle (SGBBM Bietigheim)
A torna legjobb játékosa: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik