Női kézi: az ETO hosszabbított Danyi Gáborral, Görbicz is a stábban – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 12:37
null
A győriek szakmai stábja a következő idényre (Fotó: Győri Audi ETO KC)
A Győri Audi ETO megállapodott Danyi Gáborral, az NB I-ben éllovas női kézilabdacsapat vezetőedzőjével a folytatásról, s csatlakozik a szakmai stábhoz Amandine Leynaud mellett Görbicz Anita is.

A következő idényben is Danyi Gábor lesz a Bajnokok Ligája-címvédő Győri ETO edzője – számolt be róla a klub hivatalos honlapja, a gyorietokc.hu. A szakember – aki januártól Elek Gáborral, a Ferencváros szakvezetőjével közösen a magyar női válogatott is irányítja – egy évvel hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését.

A Pécsről származó Danyi Gábor 2011 óta dolgozik a győri stábban, 2018 óta ő az ETO vezetőedzője. Első idényében bajnoki címet, Magyar Kupát és Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, tette mindezt vesztes mérkőzés nélkül.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy már most, szezon közben megegyezésre jutottunk a közös folytatásról – idézi az ETO honlapja Danyi Gábort. Köszönettel tartozom a klub vezetőségének, hogy bizalmukról biztosított. A világ legprofibb csapatánál nem kérdés, hogy a legmagasabbak az elvárások, nemcsak a mérkőzéseken, hanem a mindennapokban is. Minden feltétel adott a legmagasabb célok eléréséhez, és azt gondolom, hogy az átalakult stábbal szintén meg tudjuk ezt valósítani. Egyértelmű számomra, hogy a világ legjobb és leghűségesebb szurkolótábora mindig – ahogy eddig is – kitart a csapat mellett, és szurkolásával átsegíti az esetleges rosszabb periódusokon a lányokat.”

Az már korábban eldőlt, hogy a kapus Amandine Leynaud kapusedzőként is segíti Danyi Gábor munkáját a következő idénytől. Most kiderült, hogy Holanek Zoltán erőnléti edző és Kun Attila videoelemző is marad Győrben, Zdravko Zovko másodedző viszont az akadémián kap szerepet a jövőben.

Csatlakozik a stábhoz Görbicz Anita, az ETO ötszörös BL-győztes ikonja is. A 36 éves kiválóság még nem vonul vissza, játékosként és másodedzőként is számíthat rá Danyi.

„Megtiszteltetés számomra, hogy aktív kézilabdás pályafutásom mellett pályaedzőként is számítanak rám a klubnál a következő szezonban. Ez egy új szerepkör lesz számomra, de azt gondolom, a pályán szerzett tapasztalataimnak köszönhetően érdemben hozzá tudok járulni az edzői stáb munkájához, s közösen nagy sikereket érhetünk el” – nyilatkozta Görbicz Anita.

„Szeretném mindenképpen kiemelni és még jelen pillanatban nem megköszönni a munkáját Zdravko Zovkónak, aki két évvel ezelőtt az első szóra igent mondott a felkérésemre, s mind a csapatnak, mind a szakmai stábnak hatalmas respektet mutatva végzi mindennapi feladatát. Teszi ezt úgy, hogy abszolút a háttérben, igazi másodedzőként tevékenykedik. Zdravko Zovkóra a következő idényben a már elindult akadémiánkon fontos szerepet szánunk az utánpótlás játékosaink fejlődését segítve” – így Bartha Csaba, a Rába-partiak elnöke.

A kerettel kapcsolatban több változást bejelentett már az ETO az elmúlt időszakban. A kapusok közül Kiss Éva és Kari Aalvik Grimsbö visszavonul, helyükre Laura Glauser és Silje Solberg érkezik.

Bartha Csaba elárulta, Bódi Bernadett és Puhalák Szidónia egyaránt egy évvel hosszabbított, Katarina Bulatovics és Jana Knedlíková viszont a mostani idény végén távozik Győrből. Utóbbit az orosz Rosztov-Donnal hozták hírbe, amelynél újra együtt dolgozhat Ambros Martínnal, míg Bulatovics valószínűleg visszavonul.

Az ETO január elején bejelentette, a Ferencváros jobbszélsője, Lukács Viktória a nyártól Győrben folytatja.

„A keret jelen pillanatban majdnem véglegesnek tekinthető, terveink között szerepel még egy játékos leigazolása a belső posztok egyikére, amelyről remélhetőleg hamarosan tájékoztathatjuk szurkolóinkat, szimpatizánsaikat” – tette hozzá Bartha. Valószínűleg Bulatovics helyére érkezik valaki.

A GYŐRI AUDI ETO KERETE A 2020–2021-ES IDÉNYRE
Kapusok: Silje Solberg, Laura Glauser, Amandine Leynaud
Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória
Jobbátlövők: Amanda Kurtovic, ?
Irányítók: Estelle Nze Minko, Stine Oftedal
Beállók: Béatrice Edwige, Kari Brattset
Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen
Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik