Női kézi: az Érd szinte minden játékosát elengedi

Vágólapra másolva!
2020.04.15. 13:25
null
Szabó Edina a következő idényben is az Érdet irányítja (Fotó: Török Attila)
Teljesen átalakul az Érd női kézilabdacsapata – árulta el Szabó Edina, az NB I-ben hatszoros bronzérmes együttes vezetőedzője. A mostani keretből csak három fiatal játékos marad a következő idényre is.

 

Mint ismert, a Magyar Kézilabda-szövetség véget vetett a 2019–2020-as idénynek a koronavírus-járvány miatt. Az érdiek a hatodik helyen álltak, amikor felfüggesztették a bajnokságot. Az előző évadban elért helyezésüknek köszönhetően indulhatnának a nemzetközi porondon a következő kiírásban.

Azonban Szabó Edina elárulta, amikor február végén kiderült, hogy át kell alakítani a klub költségvetését, a nemzetközi szereplésről (is) le kellett mondani.

„Csak azok a játékosok maradtak, akik a Budaörsben szerepeltek kölcsönben, de ők juniorkorúak még” – mondta Szabó Edina az Érd FM Bundáskenyér című reggeli műsorában. A három említett kézilabdázó Király Réka (jobbszélső), Landi Gabriella (átlövő) és Simon Armilla (beálló).

Az már korábban hivatalossá vált, hogy Janurik Kinga és Kisfaludy Anett a Ferencvárosban folytatja a pályafutását a nyártól, a világbajnok Alexandra do Nascimento pedig visszavonul. A többi játékos jövőjéről egyelőre nincs hír. Szabó Edina azt azért megjegyezte, napok alatt „lecsaptak” a játékosaikra, akik közül többen nem maradnak Magyarországon. A francia Julie Foggea kapcsán a román sajtó a Rapid Bucuresti-ről írt.

Az Érd közös megegyezéssel felbontotta azoknak a szerződését, akiknek a következő szezonra is érvényes megállapodásuk volt a kétszeres Magyar Kupa-döntős klubbal.

„Nem látjuk már érdi színekben Szabó Laurát, aki saját nevelésű játékosunk, de Schatzl Natalie sem marad. Katarina Krpezs-Slezák volt, aki az utolsó pillanatig kivárt, hátha találunk megoldást” – tette hozzá az érdi tréner.

Krpezs-Slezák Dunaújvárosba, míg Kiss Nikolett és Tóth Gabriella Siófokra szerződhet, Szabó Laura pedig Vácon köthet ki.

A Pest megyei klub terve szerint piaci alapokon, fiatal játékosokra támaszkodva építi újjá a csapatot.

„Egyébként is rengeteg ötletünk van, akár egy helyi partnerklub létrehozásával, kicsit bevonva az embereket a klub életébe. Az biztos, hogy ehhez idő és türelem kell. Egyébként ezt az átmeneti évet nem így gondoltam, de ha már így alakult, akkor Rácz Mariann-nal együtt pozitív hozzáállással szeretnénk, hogy legyen csapat: legyen meg az erre szükséges idő, hogy a szponzori alapon működtethető klub kialakuljon és megvalósítsák a terveket” – idézi az erdmost.hu Szabó Edinát, hozzátéve, a szakmai stáb szerződéséből még egy év van hátra, melyet kitöltenek.

„Elképesztő kitartás és szeretet köt minket ehhez a klubhoz. Nem is nagyon könnyű, a játékosoknak sem volt könnyű márciusban új klubot keresni, mivel biztosnak érezték ezt és szerettek itt lenni. Mi is így vagyunk ezzel, nekünk sem könnyű munkát találni, ám nem félek a jövőtől. Ha van lehetőségünk, a saját elképzelésünk szerint a következő évben azon fogunk dolgozni, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobb érdi csapat formálódjon. Ehhez hozzáteszem, hogy fiatalokkal dolgozni új kihívás, más jellegű munka, mint amit az elmúlt években végeztünk, de Mariann-nal megbeszéltük, állunk elébe.”

Az Érd 2019–2020-as kerete a handballerd.hu alapján:
Alexandra do Nascimento, Simon Armilla, Szabó Laura, Jelena Lavko, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Kiss Nikolett, Jovana Kovacsevics, Király Réka, Csáki Lilla, Termány Rita, Landi Gabriella, Markéta Jerábková, Schatzl Natalie, Kiss Dorottya Zsófia, Bízik Réka, Gávai Szonja, Tóth Gabriella, Julie Foggea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik