Női kézi: az egri csapat vállalja az első osztályt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.08. 13:00
Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, hogy az NB I/B Keleti csoportját megnyerő felnőtt női kézilabdacsapat vállalja az első osztályú megmérettetést – olvasható a csapat honlapján.

Azzal a filozófiával kezdtük el a közös munkát női kézilabda-együttesünkkel, hogy erős háttérrel, erős utánpótlással próbáljuk meg elérni, hogy valamikor a jövőben NB I-es csapatunk legyen” – mondta az egyetem első embere, az EKESC elnöke a csütörtök délután tartott évzáró, egyben éremátadó ünnepségen.Azzal a filozófiával kezdtük el a közös munkát női kézilabda-együttesünkkel, hogy erős háttérrel, erős utánpótlással próbáljuk meg elérni, hogy valamikor a jövőben NB I-es csapatunk legyen” – mondta az egyetem első embere, az EKESC elnöke a csütörtök délután tartott évzáró, egyben éremátadó ünnepségen.

Ez a munka elindult, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar beérik annak gyümölcse. Az általunk választott út elején csupán egyetlen kötöttséget szerettünk volna, mégpedig, hogy olyan játékosok alkossák a keretet, akik a sport mellett tanulnak is. Ebből a filozófiából nem engedtünk. Habár nem minket vártak a bajnokság végén az első helyre, számomra egyáltalán nem meglepetés, hogy ez a munka, ez az ideológia ilyen hamar megtérült. Kellett hozzá egy fantasztikus vezetőedző, Debre Viktor, egy kiváló segítő, Rutka Péter, illetve egy igazi stáb és nagyon komoly csapatmunka, hogy mindez létrejöjjön. Éppen ezért a szponzorokkal és az egyetem vezetésével úgy határoztunk, élni kívánunk a pályán elért lehetőséggel, az első osztályú szerepléssel. Azt gondolom, hatalmas siker ez számunkra, hiszen egyedüli egyetemi csapatként leszünk jelen a magyar kézilabdasport elitjében” – tette hozzá Liptai Kálmán.

A Nyugaton első Mosonmagyaróvár esetében eddig is egyértelmű volt, hogy vállalja az első osztályt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik