Női kézi: az egri csapat megnyerte az NB I/B Keleti csoportját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 09:49
A női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában listavezető Eszterházy KESC az utolsó fordulóban 28–19-re győzött Nyíradonyban, így megnyerte a bajnokságot, és kiharcolta a feljutást a PC Trade-Szeged KKSE előtt.

Az egrieknek egy pontra volt szükségük az utolsó körben az elsőséghez, és a szoros első félidő után végül magabiztos győzelmet arattak Nyíradonyban, így két ponttal a második Szeged előtt zárták a bajnokságot.

„Azt gondolom, hogy ha nyáron valaki azt mondja nekem, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot, valószínűleg nem hiszem el neki – mondta a találkozó után Debre Viktor, az egriek edzője. – Rengeteg munkát tettek bele a lányok ebbe a bajnoki címbe, és megmondom őszintén, meg is érdemelték, hogy az első helyen végezzenek. Kicsit dadogósan kezdtük el a találkozót, de szerencsére még az első félidő második felében sikerült magunkra találni. Nagy elszántsággal játszottak a lányok, és fordulás után már tényleg minden rendben volt. Nagyon nagy élmény nekem is ez a bajnoki cím, és hát, ahogyan mondani szokás, minden győzelem annyit ér, amennyire meg van ünnepelve...”

Az még kérdés, a csapat vállalja-e az első osztályt a nyártól. A nyugati győztes Mosonmagyaróvár esetében ez nem kérdés, vagyis egy kiesője mindenképpen lesz a K&H Ligának.

A férfiaknál a Vecsés és a Mezőkövesd lett a másodosztályú bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik