Női kézi: alakul a csapat – kezdenek beilleszkedni az FTC érkezői

Vágólapra másolva!
2020.07.15. 18:22
Két, kisebb sérüléssel bajlódó játékost leszámítva teljes kerettel készül a Ferencváros, amelybe – a jelek szerint – kezdenek szépen beilleszkedni az érkezők.
Edzésben az FTC (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Edzésben az FTC (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Videós közvetítést hozott a koronavírus-járvány utáni „új világ”, azaz a szurkolók ezúttal nem élőben, hanem online követhették a Ferencváros női kézilabdacsapatának évadnyitónak is beillő, a sajtó részére is nyilvános edzését.

JÁTÉKOSMOZGÁS AZ FTC-NÉL
Érkezett:  Julia Behnke (német, beálló; Rosztov-Don, orosz), Emily Bölk (német, balátlövő; Thüringer HC, német), Alicia Stolle (német, jobbátlövő; Thüringer HC, német), Janurik Kinga (kapus, Érd), Kisfaludy Anett (beálló, Érd), Kovács Anett (jobbszélső, EUBility-Group Békéscsabai ENKSE), Angela Malestein (holland, jobbszélső; SG BBM Bietigheim, német)
Távozott:  Bánfai Kíra (jobbszélső, kölcsönbe, DVSC), Hornyák Dóra (balátlövő, DVSC Schaeffler, Emilie Christensen (irányító, norvég; ?), Debreczeni-Klivinyi Kinga (balátlövő, Dunaújvárosi Kohász KA), Háfra Luca (balszélső, Alba Fehérvár KC), Lukács Viktória (jobbszélső, Győri Audi ETO KC), Danick Snelder (holland, beálló; Siófok KC), Szemerey Zsófi (kapus; Motherson-Mosonmagyaróvár), Zsiborás Luca (beálló, Érd – kölcsönbe)

S bár nem tudjuk, pontosan mit adott vissza a kép, ha pontos volt, jó kis csapatot mutatott.

Egyúttal valamelyest „csonka” együttest, hiszen a friss szerzemények egyike, Alicia Stolle és Márton Gréta kisebb sérüléssel bajlódik, így nem edzett a társakkal, csak a gyakorlás végén bukkantak fel.

A többieket ellenben alaposan meghajtotta Elek Gábor edző.

A megszokott focis bemelegítés elmaradt, a ferencvárosiak fittlabdával bolondított kézis feladattal izzították az izmokat, Szucsánszki Zita a nagy, kerek lasztit is biztos kézzel pattogtatta a kapu előtt.

Egyből zsizsegőssé vált a társaság, amikor következtek az igazi labdás gyakorlatok, és igaza volt Julia Behnkének, aki még az edzés előtt jegyezte meg: néha már egészen kézilabdás, amit csinálnak.

Elrontott lövések, hosszú passzok persze akadtak, de a sebességre nem lehetett panasz, egy-egy gyakorlat után lógó nyelvvel frissített mindenki.

VÉLEMÉNYEK

KOVACSICS  Anikó, az FTC irányítója: „Különböző állapotban tértünk vissza a szünet után, először azonos szintre kell hozni mindenkit. Nagyon sok munka vár még ránk, hiszen kicserélődött a keret, sok az új játékos. Az lesz a kérdés, hogyan sikerül az összecsiszolódás, de másfél hét gyakorlás után azt mondhatom, jól nézünk ki, jól megy minden. Remélem, a védekezést sikerül stabilizálni, mert arra építve könnyebben megy majd a játék.”

Alicia STOLLE, az FTC jobbátlövője: „Kisebb sérülés miatt még csak a rehabilitációt végzem, és néhány mozdulatot csinálok, ugrás nélkül lövök, de remélem, hogy hamarosan visszatérek a pályára. Egyébként nagyon jól érzem magam, mindenki igazán kedves. Semmi rosszat sem tudnék mondani, mert minden nagyszerű, a többiek segítenek, amiben kell. Játszottam már a Ferencváros ellen, jó, hogy most már ebben az arénában lehetek.”

Nem is kímélték egymást a lányok, Szucsánszki egy védekezésnek köszönhetően hangosan puffant a padlón, de Háfra Noémi is határozottan oldalvonalon kívül tette Csiszár-Szekeres Klárát. Elek „Szép volt, Noni!” elismerése jelezte: ez az elvárt. Ahogyan a motiváltság, azaz nem lettünk volna a palánk helyében, amelyre Bíró Blanka védése után Angela Malestein bosszúsan rávágott.

A tréner egyébként – ahogyan a klubban szokás – magyarul dirigált, a légiósokhoz olykor-olykor odalépve magyarázott még kicsit, vagy a társak segítették ki a négy külföldit külföldit.

A közvetítést követő szurkolók örömmel láthatták, mennyire rendben lesz például a balátlövő poszt, és ezt nemcsak a két „érintett”, Háfra és Emily Bölk már most látható jó viszonya, hanem néhány zúgó bomba is jelezte ezt.

Még csak másfél hete készül teljes kerettel az FTC, amely végig a itthon, a Népligetben gyakorol. Az intenzitást látva a szeptember 6-i rajtig egész jól összeérhet a csapat.

KISFALUDY ANETT, AZ FTC BEÁLLÓJA     

– Tíz év után igazolt Érdről a Ferencvároshoz. Hogy megy a beilleszkedés?     
– Nagyon jól érzem magam, tetszik a környezet, a csapat, mindenki kedves, mosolygós és segítőkész, nem véletlenül szokták a Fradi-családot emlegetni a klub kapcsán. Nem nehéz itt jól éreznem magam. Őszintén megmondva, tíz év után természetesen nem egyszerű váltani, de jól veszem az akadályokat.

– Miért váltott klubot?     
– Döntésemben a fő ok az volt, hogy szerettem volna a Bajnokok Ligájában játszani, és nemcsak kerettagként kipróbálni magam. Tizenhét-tizennyolc évesen még győriként a kispadon már ültem BL-meccsen, utaztam a csapattal, a kétezerkilences Viborg elleni döntőre is beneveztek. Élményem már van, tapasztalatom viszont még nincs a BL-ben. Közel huszonkilenc esztendősen remélhetőleg nem fogok meglepődni és „betojni”, vagyok már olyan érett, hogy ne az izgulásra pazaroljam el az energiáimat, de nyilván lesz bennem egészséges drukk.

– Milyen szerepet szán önnek Elek Gábor?     
– Jó és több variációs lehetőségünk lesz védekezésben a hármas pozícióban középen, Szekeres Klárával és Julia Behnkével több kombinációban váltogathatjuk egymást. De nekem a kettes védő posztja sem új, ott is sokszor megfordultam már korábban. Ha azt nézzük, hogy mennyi meccs és milyen erőltetett menet vár ránk, szerintem egyik játékosunknak sem lesz mérkőzéshiánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik