Edzésben az FTC (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Videós közvetítést hozott a koronavírus-járvány utáni „új világ”, azaz a szurkolók ezúttal nem élőben, hanem online követhették a Ferencváros női kézilabdacsapatának évadnyitónak is beillő, a sajtó részére is nyilvános edzését.

JÁTÉKOSMOZGÁS AZ FTC-NÉL
Érkezett:  Julia Behnke (német, beálló; Rosztov-Don, orosz), Emily Bölk (német, balátlövő; Thüringer HC, német), Alicia Stolle (német, jobbátlövő; Thüringer HC, német), Janurik Kinga (kapus, Érd), Kisfaludy Anett (beálló, Érd), Kovács Anett (jobbszélső, EUBility-Group Békéscsabai ENKSE), Angela Malestein (holland, jobbszélső; SG BBM Bietigheim, német)
Távozott:  Bánfai Kíra (jobbszélső, kölcsönbe, DVSC), Hornyák Dóra (balátlövő, DVSC Schaeffler, Emilie Christensen (irányító, norvég; ?), Debreczeni-Klivinyi Kinga (balátlövő, Dunaújvárosi Kohász KA), Háfra Luca (balszélső, Alba Fehérvár KC), Lukács Viktória (jobbszélső, Győri Audi ETO KC), Danick Snelder (holland, beálló; Siófok KC), Szemerey Zsófi (kapus; Motherson-Mosonmagyaróvár), Zsiborás Luca (beálló, Érd – kölcsönbe)

S bár nem tudjuk, pontosan mit adott vissza a kép, ha pontos volt, jó kis csapatot mutatott.

Egyúttal valamelyest „csonka” együttest, hiszen a friss szerzemények egyike, Alicia Stolle és Márton Gréta kisebb sérüléssel bajlódik, így nem edzett a társakkal, csak a gyakorlás végén bukkantak fel.

A többieket ellenben alaposan meghajtotta Elek Gábor edző.

A megszokott focis bemelegítés elmaradt, a ferencvárosiak fittlabdával bolondított kézis feladattal izzították az izmokat, Szucsánszki Zita a nagy, kerek lasztit is biztos kézzel pattogtatta a kapu előtt.

Egyből zsizsegőssé vált a társaság, amikor következtek az igazi labdás gyakorlatok, és igaza volt Julia Behnkének, aki még az edzés előtt jegyezte meg: néha már egészen kézilabdás, amit csinálnak.

Elrontott lövések, hosszú passzok persze akadtak, de a sebességre nem lehetett panasz, egy-egy gyakorlat után lógó nyelvvel frissített mindenki.

VÉLEMÉNYEK

KOVACSICS  Anikó, az FTC irányítója: „Különböző állapotban tértünk vissza a szünet után, először azonos szintre kell hozni mindenkit. Nagyon sok munka vár még ránk, hiszen kicserélődött a keret, sok az új játékos. Az lesz a kérdés, hogyan sikerül az összecsiszolódás, de másfél hét gyakorlás után azt mondhatom, jól nézünk ki, jól megy minden. Remélem, a védekezést sikerül stabilizálni, mert arra építve könnyebben megy majd a játék.”

Alicia STOLLE, az FTC jobbátlövője: „Kisebb sérülés miatt még csak a rehabilitációt végzem, és néhány mozdulatot csinálok, ugrás nélkül lövök, de remélem, hogy hamarosan visszatérek a pályára. Egyébként nagyon jól érzem magam, mindenki igazán kedves. Semmi rosszat sem tudnék mondani, mert minden nagyszerű, a többiek segítenek, amiben kell. Játszottam már a Ferencváros ellen, jó, hogy most már ebben az arénában lehetek.”

Nem is kímélték egymást a lányok, Szucsánszki egy védekezésnek köszönhetően hangosan puffant a padlón, de Háfra Noémi is határozottan oldalvonalon kívül tette Csiszár-Szekeres Klárát. Elek „Szép volt, Noni!” elismerése jelezte: ez az elvárt. Ahogyan a motiváltság, azaz nem lettünk volna a palánk helyében, amelyre Bíró Blanka védése után Angela Malestein bosszúsan rávágott.

A tréner egyébként – ahogyan a klubban szokás – magyarul dirigált, a légiósokhoz olykor-olykor odalépve magyarázott még kicsit, vagy a társak segítették ki a négy külföldit külföldit.

A közvetítést követő szurkolók örömmel láthatták, mennyire rendben lesz például a balátlövő poszt, és ezt nemcsak a két „érintett”, Háfra és Emily Bölk már most látható jó viszonya, hanem néhány zúgó bomba is jelezte ezt.

Még csak másfél hete készül teljes kerettel az FTC, amely végig a itthon, a Népligetben gyakorol. Az intenzitást látva a szeptember 6-i rajtig egész jól összeérhet a csapat.

KISFALUDY ANETT, AZ FTC BEÁLLÓJA     

– Tíz év után igazolt Érdről a Ferencvároshoz. Hogy megy a beilleszkedés?     
– Nagyon jól érzem magam, tetszik a környezet, a csapat, mindenki kedves, mosolygós és segítőkész, nem véletlenül szokták a Fradi-családot emlegetni a klub kapcsán. Nem nehéz itt jól éreznem magam. Őszintén megmondva, tíz év után természetesen nem egyszerű váltani, de jól veszem az akadályokat.

– Miért váltott klubot?     
– Döntésemben a fő ok az volt, hogy szerettem volna a Bajnokok Ligájában játszani, és nemcsak kerettagként kipróbálni magam. Tizenhét-tizennyolc évesen még győriként a kispadon már ültem BL-meccsen, utaztam a csapattal, a kétezerkilences Viborg elleni döntőre is beneveztek. Élményem már van, tapasztalatom viszont még nincs a BL-ben. Közel huszonkilenc esztendősen remélhetőleg nem fogok meglepődni és „betojni”, vagyok már olyan érett, hogy ne az izgulásra pazaroljam el az energiáimat, de nyilván lesz bennem egészséges drukk.

– Milyen szerepet szán önnek Elek Gábor?     
– Jó és több variációs lehetőségünk lesz védekezésben a hármas pozícióban középen, Szekeres Klárával és Julia Behnkével több kombinációban váltogathatjuk egymást. De nekem a kettes védő posztja sem új, ott is sokszor megfordultam már korábban. Ha azt nézzük, hogy mennyi meccs és milyen erőltetett menet vár ránk, szerintem egyik játékosunknak sem lesz mérkőzéshiánya.