Női kézi: Akik ezt művelik, egymást védik – Nora Mörk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.15. 10:26
null
Gro Hammerseng-Edin (balról a második) is elkísérte Mörköt a parlamentbe (Fotó: Instagram)
Nora Mörk interjút adott a norvég Verdens Gangnak, amiben a Győri Audi ETO kézilabdázója kifejtette, hogy miért kellett fellépnie az ismeretlen elkövetőekkel szemben, akik feltörték a mobiltelefonját, és visszaéltek az ott talált fotókkal.

 

„Elkezdték terjeszteni a felvételeket. Kiábrándító, hogy azok, akik ezt művelik, egymást védik ahelyett, hogy segítenének nekem – árulta el Mörk.Nem mindegy, hogy valaki csak megkap egy felvételt, vagy hogy tovább is küldi. Ez annyira gyávaság.”

Ami nagyon elkeserítette, hogy a kézilabdás közegben is elkezdték megosztani a fotókat. „Tudom, hogy a fotók a kézilabdás berkekben is terjednek. Ezek az én ismerőseim. De úgy látszik mégse...”

Mörk telefonját a Facebook WhatsApp nevű alkalmazásán keresztül törték fel. A norvég TV2 szerint a húszas éveiben járó elkövető, aki Norvégiában terjeszteni kezdte a fotókat, beismerte tettét, de még nem tisztázott, hogy arról a személyről van-e egyben szó, aki eredetileg megszerezte őket a jobbátlövő telefonjáról.

Eleinte még az is bizonytalan volt, hogy Mörk játszik-e a decemberi világbajnokságon, de aztán úgy döntött, hogy nem hagyja magát, és kiáll a nyilvánosság felé. „Kellett egy kis idő, hogy eldöntsem, mit tegyek. Aztán lépni kellett, mert a képek nagyon terjedni kezdtek. Fel kell hívni a figyelmet a hasonló ügyekre, ez nagyon fontos. Sokan talán nem is tudják, hogy törvénytelen megosztani mások privát fotóit. Egyre több elkövetőt fogunk beazonosítani, a harc még csak most kezdődik, de végig fogom csinálni! Már eddig is sok támogatást kaptam, de továbbra is várom azok jelentkezését, akik bármilyen információval tudnak szolgálni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik