Női kézi: a Storhamar nem engedi el Lökét Győrbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 17:12
null
Löke marad a norvég klubjánál (Fotó: storhamar.topphandball.no)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a Storhamar kategorikusan elzárkózott legfontosabb játékosa, Heidi Löke elengedésétől, így a kisalföldieknek új megoldás után kell nézniük Anja Althaus pótlására.

A hír előzménye, hogy a dán FC Midtjylland otthonában 27–24-re megnyert szombati BL-csoportmeccsen a német Anja Althaus súlyosan megsérült. A tapasztalt beálló csapattársával, a norvég Stine Oftedallal ütközött, a jobb térdében belső oldalszalag-szakadást szenvedett, ezért műtét és három-négy hónapos kihagyás vár rá.

Bartha Csaba klubelnök hétfőn a Harmadik félidőben arról beszélt, hogy négy-öt jelöltjük van a posztra, de a legkézenfekvőbb egyértelműen Heidi Löke visszahívása lenne.

Mint a győriek honlapján megjelent hírből kiderül, Lökét egyértelműen érdekelte volna egy szezonbeli kölcsönadás, amellyel nagy segítséget nyújtott volna a sérülések által sújtott ETO-nak.

„A Győri Audi ETO vezetősége a szerdai napon felvette a kapcsolatot a Storhamar Elite Handball elnökével, és minden lehetőséget (kölcsönvétel, ill. végleges átigazolás) felajánlott, természetesen a kölcsönadás ellenszolgáltatásait is felvázolva" – olvasható a gyorietokc.hu oldalon.

„A Storhamar elnöke a mai napon írásban értesítette a klubot, hogy Heidi Lökét a csapat legfontosabb tagjának tartja, s vele a klub célja a norvég bajnokság 1–3. helyezése valamelyikének megszerzése. Ennek értelmében teljes mértékben elzárkózott a játékos Győrbe történő visszatérésétől, amit a Storhamar honlapján szurkolóik felé is egyértelműen rögzített."

A Győr tiszteletben tartja a Storhamar döntését, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy az átigazolás sem ebben, sem a következő szezonban valószínűleg nem jöhet létre, Lökét ugyanis kétéves szerződés köti a Storhamarhoz.

Az ETO-nak tehát más lehetőség után kell néznie. A korábbi hírek szerint a decemberi világbajnokságig szeretnék lezárni a kérdést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik