Női kézi: a románok ászától nem kell tartanunk az Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 08:03
null
Aurelia Bradeanu (jobbra) visszavonul a román válogatottól (Fotó: Reuters)
Visszavonul a román női válogatottól minden idők egyik legjobb román kézilabdázója, a 37 esztendős Aurelia Bradeanu, aki korábban szerepelt a Győri Audi ETO-ban, jelenleg a CSM Bucuresti-et erősíti.

 

Bradeanu a közelgő Kárpát-kupán – amelyen a románok mellett Magyarország és Hollandia B-válogatottja szerepel – búcsúzik a nemzeti csapattól, azaz a decemberi Európa-bajnokságon nem lép pályára – számolt be róla a ProSport.

A románok a D-csoportban kezdik meg szereplésüket a svédországi Eb-n, a középdöntőben jó eséllyel találkoznak a mieinkkel.

„Feltűnt, hogy Bradeanut szíves fogadtatásban részesítették a győri drukkerek – idézi a ProSport Ambros Martínt, a román válogatott kapitányát, aki egyben a Győri Audi ETO KC vezetőedzője is. – Azt hiszem, a szurkolók sohasem felejtik el, mi mindent köszönhetnek neki. Harciasságával, elszántságával és szenvedélyével elnyerte a közönség szeretetét. Aurelia közölte, nem kíván többet szerepelni a nemzeti együttesben, a döntését tiszteletben tartjuk. Egy olyan klasszis, mint ő, pontosan tudja, mikor kell abbahagynia. Természetesen hiányozni fog a csapatból.”

A 273-szoros válogatott Bradeanu – aki 1999-ben debütált a nemzeti csapatban, és 685-ször volt eredményes – három érmet szerzett címeres mezben: egy világbajnoki ezüstöt 2005-ben, egy vb-bronzot 2015-ben és egy Eb-bronzot 2010-ben.

Bradeanu 2004 és 2011 között kézilabdázott Győrben, a 2012-ben érkező Ambros Martínnal már nem dolgozhatott együtt. Idén a Bajnokok Ligája budapesti döntőjében a CSM-mel aranyérmes lett, miután hétméteresekkel legyőzték a Győrt. A győriek örök-góllövőlistáján az ötödik helyen áll 656 találattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik