Női kézi: a norvégok 9-12 hónapos kihagyásról beszélnek Mörk kapcsán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.28. 22:35
null
Nora Mörk újra hosszú kihagyás elé néz
A Norvég Kézilabda-szövetség közleményben adta hírül, hogy Nora Mörk elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében, a felépülése pedig akár egy évig eltarthat.

 

Mint megírtuk, Mörk a Valcea elleni Szuperkupa-mérkőzésen sérült meg, amelyet követően román klubja, a CSM Bucuresti csak annyit közölt, hogy a térdszalagja súlyosan megsérült, műteni kell és több hónapos kihagyás elé néz.

A 28 éves jobbátlövő ezután hazautazott Oslóba, ahol egy specialista is megvizsgálta, és a norvég szövetség már konkrétan elülső keresztszalag-szakadásról számolt be.

„Kilenctől tizenkét hónapig is eltarthat, amíg visszatérhet a pályára” – mondta a válogatott csapatorvosa, Anne Froholdt.

„Ez egy újabb kemény nap. Nem érzem jól magam, de vissza fogok térni” – jelentette ki Mörk, míg Thorír Hergeirsson szövetségi kapitány annyit tett hozzá, hogy mindenben támogatni fogják.

A norvég válogatott nincs könnyű helyzetben a decemberi világbajnokság előtt: Katrine Lunde és Kjerstin Solas szintén súlyos térdsérülés miatt fog hiányozni, Henny Reistadot gerincsérvvel műtötték, Kari Aalvik Grimsbö pedig ideiglenesen lemondta a válogatottságot. Szintén erősen kérdéses a győri Veronica Kristiansen szereplése, és azt sem lehet még látni, hogy klubtársa, Amanda Kurtovic mikor lesz százszázalékos állapotban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik