Női kézi: a norvég erőnléti edző nem folytatja a munkát a Fradinál

Vágólapra másolva!
2020.07.08. 16:31
null
Tord Ellingsen 2015 óta dolgozott az FTC női csapatával (Fotó: fradi.hu)
Egy változás történt a Ferencváros női kézilabdacsapatának szakmai stábjában, távozik a 2015 óta a klubnál dolgozó norvég erőnléti edző, Tord Ellingsen, akinek a helyét fiatal magyar szakember veszi át.

 

Az FTC játékosai hétfőn kezdték meg a felkészülést, először koronavírusteszteket végeztek, majd kedden a fizikai felméréseken volt a sor. A járvány miatt a szokásosnál hosszabb felkészülési időszakban nem vesz már részt a norvég erőnléti edző, Tord Ellingsen.

„Életre szóló élmény volt itt dolgozni – mondta Ellingsen a fradi.hu-nak. – Lehetőségem volt profi sportolókkal dolgozni a legmagasabb szinten egy olyan sportágban, amit mindegyikünk nagyon szeret. Megtiszteltetés számomra, hogy az évek során a Fradi család tagja lehettem, sok nagyszerű embert ismerhettem meg, élvezhettem, ahogy a világ talán legelszántabb szurkolói a csapatot biztatják, beutazhattam a csodálatos Magyarországot és láthattam az örömöt az emberek arcán, amikor a csapat tagjaival találkoztak.”

A váltás hátteréről Bognár László ügyvezető igazgató beszélt: „A koronavírus-járvány közben és után nehéz gazdasági döntéseket kellett meghoznunk, de Tord Ellingsennel kapcsolatban az utazás, így pedig a közös munka is nehézségekbe ütközött volna. Nem tudhattuk, de még ma sem tudhatjuk, hogy a közeljövőben milyen feltételekkel lehet majd utazni Norvégia és Magyarország között, ezért, bár szívesen folytattuk volna vele az együttműködést, a csapat zavartalan felkészülésének érdekében a váltás mellett döntöttünk. Azt remélem, hogy az elmúlt öt évben a klubnál dolgozó edzők, erőnléti szakemberek sokat tanultak tőle, és a jövőben is hasznosítani tudják ezeket a tapasztalatokat. Női kézilabdacsapatunk fizikai felkészítéséért a jövőben egy fiatal, tehetséges, ugyanakkor már kellően tapasztalt erőnléti edző, Ungvári Máté felel.”

Ellingsen a múlt év óta a magyar férfiválogatott mellett is dolgozott erőnléti edzőként, arról egyelőre nincs információ, hogy ebben is változás lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik