Női kézi: a horvát irányító is a montenegrói válogatottat választja

Vágólapra másolva!
2020.05.19. 10:45
null
Matea Pletikosic a montenegrói válogatottat választja (Fotó: Facebook/ZRK Buducnost)
Helyi lapértesülés szerint a montenegrói válogatottban szerepelne Matea Pletikosic, a Buducsnoszt Podgorica kézilabdázója.

 

A 22 esztendős irányító Horvátországban született, szerepelt déli szomszédaink korosztályos válogatottjaiban. A 2015-ös U17-es Európa-bajnokságon – amelyen a magyar együttes harmadik lett – beválasztották a torna álomcsapatába (csakúgy, mint magyar részről Pásztor Noémit), annak ellenére, hogy csapatával nem jutott tovább csoportjából a legjobb négy közé.

Pletikosic 2015-ben igazolt a Buducsnosztba, s immár nincs akadálya, hogy a montenegrói felnőttválogatottat erősítse – számolt be róla a vijesti.me. A tehetséges kézilabdázó a Bajnokok Ligájában összesen 43 gólt dobott pályafutása során – mindet a kétszeres BL-aranyérmes Buducsnoszt játékosaként.

„A horvát válogatottól sohasem kerestek meg – nyilatkozta Pletikosic, aki legutóbb a 2016-os korosztályos vb-n húzhatta magára a horvát címeres mezt. – Podgoricában otthon érzem magam, úgy döntöttem, a jövőm szempontjából jobb, ha elfogadom a montenegrói meghívót.”

Beszámoltunk róla, hogy a Vijesti szerint a szlovén Barbara Lazovic is válthat. Ő pótolhatja a győri Katarina Bulatovicsot a montenegrói női válogatottban.

Montenegróban nem szokatlan a külföldiek honosítása. 2019-ben a horvát kapus, Marta Batinovic „váltott” a montenegrói nemzeti csapatra. Sőt Bojana Popovics, Katarina Bulatovics, Ana Djokics, Ana Radovics, Mirjana Milenkovics és a Mohácsról származó Kindl Gabriella sem Montenegróban született, mégis szerepelt az ország női válogatottjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik