Női kézi: a Győr világbajnok kapusa külföldön ragadt

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 12:56
null
Leynaud nem tudott visszatérni Győrbe (Fotó: Török Attila)
Amandine Leynaud, a Győri Audi ETO kézilabdázója jelenleg Franciaországban tartózkodik, mert a koronavírus-járvány miatti intézkedések nyomán nem tudott visszautazni Magyarországra. A kiváló francia kapus a nyáron lemondta volna a válogatottságot, ám az olimpia elhalasztása miatt lehet, meggondolja magát.

 

A 33 esztendős kapus a Le Figarónak adott interjúban elmondta, átmenetileg Franciaországban a szüleinél lakik férjével és gyermekeivel. Leynaud a francia válogatottal készült, amikor a koronavírus-járvány miatt a kézilabdában is elhalasztották a mérkőzéseket, ám a világ- és Európa-bajnok játékos nem jöhetett vissza Győrbe, mert a magyar határt addigra lezárták.

„Nyilván nem könnyű formában tartani magamat – kezdte Leynaud. Egyéni edzésterv szerint készülök a körülmények adta lehetőségekhez igazodva. Be kell tartanunk a szabályokat, így nem tudok odakint órákig futni. A játék hiányzik a legjobban, igyekszem erősítő gyakorlatokkal kompenzálni.”

Leynaud szerint– aki a következő idénytől kapusedzőként is szerepet vállal Győrben – jó döntés született, hogy a tokiói olimpiát 2021-re elhalasztották el. A 2016-os játékokon ezüstérmes francia kapus az idei tornán szerepelt volna utoljára a válogatottban.

„Jó kérdés, hogy ott leszek-e kétezer-huszonegyben az olimpián. Jelenleg inkább nem mondok semmit ezzel kapcsolatban. Az olimpia még mindig olimpia, én pedig szeretnék játszani rajta. Igaz, úgy terveztem, idén nyáron Tokió után lemondom a válogatottságot vagy legalábbis szünetet tartok. Egész karrieremben nem volt lehetőségem arra, hogy ennyit pihenjek. Lehet, jót tesz nekem a kényszerszünet” – tette hozzá az ETO-val 2019-ben Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó, aki szerint paradox helyzetet szülhet, hogy a női BL budapesti final fourját szeptemberre halasztották el, hiszen számos játékos a nyáron klubot vált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik