Női kézi: a Győr kilenc góllal legyőzte a Buducsnosztot

Vágólapra másolva!
2018.08.24. 20:09
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 31–22-re legyőzte a montenegrói Buducsnosztot női kézilabda felkészülési mérkőzésen.

Az MTK, a francia Besancon, a Mosonmagyaróvár és a Siófok után ötödik nyilvános előkészületi mérkőzését játszotta a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Buducsnoszt elleni pénteki találkozón Kari Grimsbö, Kiss Éva (kapusok), Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna, Puhalák Szidónia, Fodor Csenge és Afentáler Sára (mezőnyjátékosok) személyében egy csapatra való hiányzóval kellett számolnia a győri szakvezetésnek.

A hazánkban készülő montenegróiak (vasárnap ők, kedden a győriek mérkőznek az Érddel) közül Marina Rajcsics, Ema Ramusovics és Katarina Bulatovics is tagja volt a 2015-ös BL-győztes gárdának, utóbbit pedig egykori győriként is köszönthették.

Persze a sérültek többségének közeljövőbeli visszatérése valószínű az ETO-nál, és a pénteken kezdődő Amanda Leynaud – Jana Knedliková, Veronica Kristiansen, Nycke Groot, Kari Brattset, Eduarda Amorim, Görbicz Anita hetest a világ bármelyik klubja elfogadná. Később hozzájuk még Stine Oftedal, Anne Hansen és Bódi Bernadett is csatlakozott.

Tizenkét perc alatt könnyedén húzott el az ETO (10–3), különösen Kristiansen volt elemében. A fiatal, még csak alakulgató podgoricaiak Győrött is tisztelt mestere, Dragan Adzsics időkéréssel próbálta meg átlendíteni az övéit a holtponton. Nem kis meglepetésre fel is zárkóztak a látogatók, sőt, a frizurájával a fiatal Tomori Zsuzsára emlékeztető Cristina Laslo a 22. percben az ötödik értékesített büntetőjével egyenlített, sőt, rövid időre vendégelőnyt mutatott a tábla.

A második játékrészt is a Buducsnoszt kezdte jobban, három góllal vezetett, miközben a Győr játékából teljesen eltűnt a kezdeti könnyedség. A zöld-fehéreknek nem ízlett a montenegróiak szigorú, a kiállításokat is felvállaló védekezése, előfordult, hogy hármas emberelőnyben játszhatott az ETO. Igaz, a fogcsikorgatva küzdelem felőrölte a vendégek sokáig hathatós ellenállását.

A játékidő háromnegyedének leteltével a fiatal Tóth Nikolett védései nyomán plusz kettőre álltak a hazaiak, és innen már nem volt kétséges, hogy az új erőre kapó Görbicz és Amorim vezérletével (mindketten hat gólig jutottak) ötödik gyakorlómérkőzésüket is megnyerik. A lefújás után Dragan Adzsics mosolyogva engedte át a nyilatkozás lehetőségét Bojana Popovics pályaedzőnek.

„Nagyon jó lehetőség volt a győri atmoszférában játszani. Negyven percig kitűnően teljesítettünk, ebből tudunk építkezni az őszi Bajnokok Ligája-mérkőzésekre” – mondta Popovics.

„Tanulságos mérkőzés volt, nagyon jó és nagyon rossz periódusokkal, melyekből feltétlenül tanulnunk kell” – összegzett Danyi Gábor, az ETO vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik