Női kézi: a Fradi két fiatalját kölcsönadja az MTK-nak

Vágólapra másolva!
2018.06.14. 13:23
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata profi szerződést kötött két fiatal játékosával, Tóth Nikolettel és Bánfai Kírával, akik a következő szezont kölcsönben az MTK-ban töltik.

A Fradi a 16 éves irányító-átlövő Tóth Nikolettel és a 18 esztendős jobbszélső Bánfai Kírával is négyéves szerződésben állapodott meg.

Sokszor kijelentettük, hogy a Ferencvárosnál a saját nevelésű, illetve a magyar játékosokra építjük a jövőt, ez a magyar kézilabdázás érdeke is – idézi Bognár Lászlót, az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatóját a fradi.hu. – A mostani két szerződéskötés is ezen szándékainkat bizonyítja: hosszú távon számolunk Bánfai Kírával és Tóth Nikolettel. Mindketten különösen tehetségesek, szép jövő állhat előttük; épp olyan, mint az utóbbi években hozzájuk hasonló utat bejáró Lukács Viktóriának, Faluvégi Dorottyának, Márton Grétának és Háfra Noéminek. Kíra és Niki számára a pályafutásuk szempontjából most az a legfontosabb, hogy sok időt töltsenek a pályán az NB I-ben, ezért adjuk őket kölcsön az MTK-nak, és reméljük, hogy az imént említett játékosok példájához hasonlóan, rövid időszak elteltével teljes értékű kézilabdázóként térnek hozzánk vissza.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik