Női kézi: a Fradi átlövője a német bajnokhoz igazol – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.03.07. 13:54
null
Laura van der Heijden (zöldben) a következő idényben már a Bietigheimet erősíti (Fotó: Földi Imre)
A Ferencváros női kézilabdacsapatának holland jobbátlövője, Laura van der Heijden a következő szezonban már a Bundesliga-címvédő Bietigheim együttesét erősíti – jelentette be hivatalos honlapján a német klub.

 

A 27 esztendős, Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes játékos tavaly nyáron egy plusz egy éves szerződést kötött a Ferencvárossal, de az opciós év nem lép életbe. Van der Heijden 2020. június 30-ig írt alá a német bajnoki címvédő Bietigheimhez, amely vasárnap épp az FTC-t fogadja a Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában.

„Alig várom, hogy a Bietigheimben játsszak és visszatérjek a Bundesligába. A bajnokságban és az európai porondon is megegyeznek az ambícióim a klubéval, ami nagy szerepet játszott abban, hogy a német bajnokot választottam” – mondta Van der Heijden.

A Bietigheim az előző szezonban hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Bundesligát, a futó idényben azonban már többször is botlott, így öt pont hátrányban második a Thüringer HC mögött.

Montenegrói sajtóhírekre hivatkozva korábban beszámoltunk róla, hogy Van der Heijden helyére a Buducsnoszt Podgorica 21 éves jobbátlövője, Djurdjina Malovics érkezhet a Ferencvároshoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik