Női kézi: a férfi NB I-ből igazolt edzőt a Budaörs

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 11:30
null
Balról jobbra: Buday Dániel, Sirina Irina, Pinizsi Zoltán (Fotó: <a href="https://budaorshandball.hu/" target="_blank">budaorshandball.hu</a>/Rédl Dávid)
A legutóbb a Mezőkövesd férficsapatát irányító Buday Dániel lett a Budaörs Handball vezetőedzője – tudtuk meg a női NB I/B-ben szereplő budaörsiek hivatalos honlapjáról.

 

Buday Dániel első számú segítője Pinizsi Zoltán lesz, aki az elmúlt idény végén a budaörsi utánpótlásból került fel az első csapathoz, míg a kapusedző továbbra is Sirina Irina.

„Évek óta kacérkodtam a gondolattal, hogy a női kézilabda vonalán is kipróbáljam magam – idézi a budaorshandball.hu a játékosként Szegeden és Veszprémben is megforduló, 93-szoros válogatott Buday Dánielt. – Izgalmas váltásnak ígérkezik, de a kézilabda az kézilabda, a munkát itt is ugyanúgy el kell végezni. A budaörsi klub elképzelése egybecsengett az én gondolataimmal, a játékosállományt, a szervezettséget és a hátteret tekintve is adott minden körülmény a professzionális munkához. Igaz, hogy most még »csak« az NB I/B-ben kell a legjobbnak lennünk, de nagyon komoly, szép feladat vár ránk. Játékoskoromban is mindig imádtam a nagy célokat és kihívásokat, helyes, hogy ilyen magasra helyeztük a lécet.”

„A csapatunk magja megmaradt, és hisszük, hogy az érkezőkkel tovább erősödtünk az előttünk tornyosuló célok megvalósítására – tette hozzá Meló Ádám, a klub ügyvezetője. – Nehéz, kihívásokban gazdag időszakon vagyunk túl, de szponzoraink támogatásának, játékosaink és kollégáink kitartásának köszönhetően talpon maradtunk. Továbbra is azon leszünk, hogy zavartalan hátteret teremtsünk az alázatos munkához Budaörsön, melynek gyümölcse a felnőtt gárdánknak a feljutás, a fiataljaink számára a folyamatos fejlődés kell, hogy legyen.”

A felkészülés július 13-án orvosi vizsgálatokkal, fizikai felmérésekkel kezdődik.

Az idény koronavírus-járvány miatti megszakadásakor a budaörsiek az NB I/B Nyugati csoportjának második helyén álltak.

Mint beszámoltunk róla, Buday eddigi csapata, a 2019–2020-as évadban a félbeszakításkor a férfi NB I 12. helyen álló Mezőkövesd visszalépett az első osztálytól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik