Női kézi: a DVSC meglepte a döntőben az FTC-t

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2018.08.11. 21:18
null
A DVSC-nek sikerült meglepnie a Ferencvárost (Fotó: facebook.com/dvsckezi/Derencsényi István)
Nem a papírforma szerint alakult a debreceni Dryvit Profi-Kupa döntője, hiszen a remekül védekező DVSC Schaeffler ötgólos különbséggel legyőzte az FTC-Rail Cargo Hungáriát.

 

A hazai szurkolók megérezhették, hogy érdemes kilátogatni a Hódos-csarnokba, hiszen a női torna helyosztóin a tökéletes strandidő ellenére csaknem ezren voltak a lelátókon. A ferencvárosi Elek Gábor edző ezúttal sem nevezte a kisebb sérüléssel bajlódó Kovacsics Anikót, ám ezzel együtt is a zöld-fehérek látszottak a döntő egyértelmű favoritjának.

A Debrecen azonban nagy tűzzel és precízen védekezett, Triffa Ágnes bravúrokat halmozva védett. A dán válogatott Lotte Grigel remekül irányította a debreceni csapatot, így az első félidő hajrájára a Loki meglépett ellenfelétől.

A folytatásban sem csökkent a különbség, sőt a második játékrész derekára ötgólosra nőtt a továbbra is jól játszó DVSC előnye. A hazaiak rendre visszaverték a Fradi felzárkózási kísérleteit, ha mégis gondba kerültek, ott volt a kiváló formában kézilabdázó Triffa.

Az utolsó percben már ünnepelt a Hódos Imre Sportcsarnok közönsége, hiszen a Bajnokok Ligája-induló Ferencváros elleni siker mindig óriási fegyvertény, még akkor is, ha felkészülési tornáról van is szó.

DRYVIT PROFI-KUPA, NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA
DÖNTŐ
DVSC Schaeffler–FTC-Rail Cargo Hungária 21–16 (11–8)

Ld: Grigel 7, Tóvizi 3, Vantara-Kelemen 3–3, ill. Lukács 4, Hornyák D. 3, Háfra 3

A 3. HELYÉRT
HCM Baia Mare (romániai)–GVM Europe Vác 30–28 (15–13)
Vác, ld.:
De Souza 8, Szondi 5

Gólkirálynő: Lukács Viktória (FTC)
A torna legjobb játékosa:
Lotte Grigel (DVSC)
A torna legjobb kapusa: Triffa Ágnes (DVSC)
Sipos Éva-emlékdíj (a torna legjobb jobbszélsője): Lukács Viktória (FTC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik