Női kézi: a CSM új edzője szerint ismét a világ legjobbjai lesznek

Vágólapra másolva!
2019.05.24. 12:22
null
Tomas Ryde két évre írt alá a CSM-nél (Fotó: csmbucuresti.ro)
A román CSM Bucuresti női kézilabdacsapata hivatalosan is bejelentette, hogy a válogatott irányítását is átvevő svéd Tomas Ryde lesz a nyártól az új vezetőedző. Az 59 éves szakember kétéves szerződést írt alá.  

Már egy ideje tudni lehetett, hogy Ryde követi Dragan Djukicsot a CSM Bucuresti kispadján, a klub azonban csak most adta ezt hírül. A cél egyértelműen a 2016-os triplázás megismétlése az idei, csalódást keltő idényt követően (negyeddöntős búcsú a BL-ben, csak második hely a bajnokságban).

Ez fontos pillanat a karrieremben, nagy megtiszteltetés, hogy a CSM-nél dolgozhatok. Biztos vagyok benne, hogy az új érkezőkkel és a maradó játékosokkal mi leszünk a világ legjobb csapata” mondta a kinevezése kapcsán Ryde, aki párhuzamosan a román női válogatottat is vezetni fogja.

Utóbbi pozíciót 2015–2016-ban már ellátta, akkor a 2015-ös világbajnokságon bronzérmet szerzett a csapattal. Klubszinten a Viborggal érte el a legnagyobb sikereit, 2006-ban BL-győztes lett, emellett kétszeres dán bajnok és kétszeres Dán Kupa-győztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik