Női kézi: a Bundesligából érkezett kapus az óváriakhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.04. 09:50
null
Ferenczi Annamária visszatér az NB I-be
A Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata átigazolta az FTC-nevelésű, ám az elmúlt három évben a Bundesliga-szereplő Dortmundban és Oldenburgban légióskodó kapust, Ferenczi Annamáriát.

Tizenhárom évig voltam az FTC játékosa, ahol védtem a serdülő, az ifjúsági, a junior és a felnőtt csapatban is – mondta Ferenczi az mkcse.hu-nak. – Golovin Vlagyimir és Elek Gábor is volt az edzőm és 2013-ban mutatkoztam be az NB I-ben. Olyan kiváló kapusok voltak akkor a társaim, mint Szikora Melinda és szerb Katarina Tomasevics. A több játéklehetőség miatt a Ferencváros fél évre kölcsönadott az Eszterházy SC csapatának, amely akkor újonc volt az élvonalban. Utána pedig jött a német lehetőség és én a Bundesliga középcsapatának számító BVB Dortmund együtteséhez igazoltam. Itt a világ egyik legjobb kapusával, a Buducsnoszt Podgorica csapatával kétszeres BL-győztes Clara Wolteringgel dolgoztam együtt, akitől nagyon sokat tanultam.”

Az MKC keretében három – Dányi Bernadett, Frtiz Noémi, Herczeg Lili – tehetséges, fiatal kapus van, ezért keresett a klub egy náluk tapasztaltabb, rutinosabb hálóőrt.

Közben a női bajnokságban ötödik Vác kölcsönvette az FTC kapusát, Hadfi Grétát, illetve a Vasastól szerződtette Szeberényi Flórát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik