Női kézi: a Budaörs légiósok nélkül vág neki a szezonnak

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 11:28
null
Sajtóreggelivel indította a felkészülést a Budaörs (Fotó: udaorshandball.hu/Pozsonyi Roland)
Több változás is történt a harmadik NB I-es szezonját megkezdő budaörsi női kézilabdacsapat keretében. A klub sajtóreggelin mutatta be új játékosait.

Az előző szezonban 11. helyen végző budaörsi együttestől mindhárom kapus Schneck Réka, Györkös Rebeka és Andrási Brigitta, valamint Hatala Virág, Horváth Bernadett, Ivanics Dóra, Kamuti Réka, Karalyos Orsolya, Kovács Alexandra és Oláh Kyra is távozott. Helyükre kilenc játékos érkezett.

Székesfehérvárról tette át székhelyét a kapus Sipeki Flóra, míg a szintén kapus Wéninger Alexa az NB I-től búcsúzó Mosonmagyaróvártól érkezett. A bal szélre Farkas Evelin, beállóba a Nemzeti Kézilabda Akadémiától Pásztor Noémi, valamint az Érd junior csapatától Plesztovits Alexa jött.

Az irányítók, átlövők közé négy játékost igazoltak Mihály Attiláék: Mosonmagyaróvárról Gerháth Fanni, a saját utánpótlásból Rácz Réka, Dunaújvárosból Berta Bianka, Siófokról pedig Brettner Zsófia érkezett.

A klub sajtóreggelijén Vörös Ádám ügyvezető megköszönte a támogatók munkáját, majd elmondta, a szakmai stáb nem változik, így Mihály Attila munkáját Sirina Irina segíti.

A vezetőedző Mihály Attila úgy fogalmazott, még nem tartanak ott, hogy markánsan előrelépjenek, így a bennmaradás a céljuk, viszont leszögezte, hogy természetesen szeretnének minél előrébb végezni, de egyelőre nem akartak a játékosok elé nagyobb célokat kitűzni.

„Evés közben jön meg az étvágy, a bennmaradás magabiztos kivívásával elégedettek lennénk” – mondta Mihály Attila, aki méltatta a távozókat is, megjegyezve, hogy sokan a másodosztályból járták végig a szamárlétrát. A vezetőedző kiemelte: folytatják a megkezdett utat, és a női kézilabda NB I-ben egyedüliként kizárólag magyar játékosokat foglalkoztatnak.

„Nem lesz könnyű, ismerve az ellenfelek kereteit. Nehéz, de szép évünk lesz, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Sok új játékosunk van, nem lesz elég nyolc-kilenc hét ahhoz, hogy összecsiszolódjunk, legalább fél év kell. Megtartva a csapat karakterét, amit eredményesnek tartunk” – tette hozzá Mihály Attila.

A csapat kapitánya, Juhos Kata elmondta: a rutinosabbnak számító játékosok, mint ő is, igyekeznek segíteni a fiataloknak. A csapat játéka nem fog jelentősen változni, de bele kell rázódniuk. Reméli, hamar összecsiszolódik a társaság, és mindenki, így a régiek és az újak is bizonyítják, hogy helyük van a csapatban.

A szakmai igazgatóhelyettesként is dolgozó játékos, Hornyák Ágnes a sajtóreggelin hangoztatta, hogy már tavaly is sok felnőttjátékos edzette a különböző utánpótláscsapatokat, majd elmondta, hogy céljuk a budaörsi és környéki óvodákban a kézilabdázás megszerettetése a gyermekekkel. Ennek köszönhetően nyolc Budaörs környéki intézményben is jelen lesz a klub.

Sipeki Flóra, a még mindig csak 26 éves kapus korelnökként szólalt fel a sajtóreggelin az új igazolások között.

A hálóőr elmondta: nagy várakozás előzte meg az érkezését a részéről, mert az elmúlt két évben nem kapott annyi játéklehetőséget Székesfehérváron, mint amennyit szeretett volna. Hangsúlyozta: a munkában hisz, az által lehet eredményt elérni.

A sajtóreggelin elhangzott, hogy a Budaörs a felkészülés során Dunaújvárosban, Érden, valamint Prágában is részt vesz egy-egy tornán, míg augusztusban a másodosztályú Szegedi KKSE-t látják vendégül.

A Budaörs Handball kerete a 2017–2018-as szezonra:
kapusok:
Sipeki Flóra (Alba FKC), Wéninger Alexa (MKC SE)
balszélsők: Kiskartali Zsófia, Mézes Laura, Farkas Evelin (Siófok KC)
jobbszélsők: Juhos Kata, Ertl Rebeka
beállók: Szabadfi Ágnes, Pásztor Noémi (NEKA), Plesztovits Alexa (Érd)
irányítók, átlövők: Zsigmond Vivien, Gerháth Fanni (MKC SE), Rácz Réka (Budaörs utánpótlásból), Berta Bianka (DKKA), Pálos-Bognár Barbara, Hornyák Ágnes, Brettner Zsófia (Siófok KC), Maláti Dóra
(zárójelben az új igazolások előző klubjai)

SZAKMAI STÁB
vezetőedző:
Mihály Attila
kapusedző: Sirina Irina
csapatorvos: dr. Zelenák Gergő
gyógytornász: Berzétei Zsófia
gyúró: Ancsin Tamás
technikai vezető: Dublinszki Dóra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik