Női kézi: a Békéscsaba szerb átlövője Debrecenben folytatja

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.03. 16:46
null
Alekszandra Vukajlovics (lilában) Debrecenbe igazol a nyáron (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Debrecenbe igazol a nyáron Alekszandra Vukajlovics, a Békéscsaba női kézilabdacsapatának szerb válogatott jobbátlövője – ezt maga a játékos árulta el a szerb Mozzartsportnak adott interjújában.

 

A 22 éves, 170 centiméter magas átlövő 2016 óta játszik Békéscsabán, tavaly februárban új, egy plusz egy éves szerződést írt alá a viharsarkiakkal, ám a következő idénytől már nem a liláknál kézilabdázik.

Vukajlovics – aki tagja a március végén Győrben olimpiai selejtezőn szereplő szerb válogatott bő keretének – a mozzartsport.com-nak adott nyilatkozatában elárulta, a nyáron a Debrecenhez igazol, amellyel kettő plusz egy évre szóló megállapodást kötött.

A két klub a hivatalos honlapján még nem jelentette be a játékos átigazolását.

„A DVSC magasan jegyzett csapat Magyarországon, és rendszeres résztvevője a nemzetközi kupasorozatoknak. Budapest után Debrecen az ország egyik legnagyobb városa” – mondta a szerb portálnak Vukajlovics, aki a mostani idényben 17 mérkőzésen 77 gólt szerzett eddig az NB I-ben.

A szerb sportoló megjegyezte, Békéscsabán azért játszik a 7-es mezben, mert ugyanúgy június 7-én született, mint hazája történetének egyik legkiválóbb kézilabdázója, az 1984-es Los Angeles-i olimpián a jugoszláv válogatott színeiben aranyérmet nyerő Szvetlana Kitics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik