Németh András: Eddig gyakoroltunk, most jöhet a vizsga

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 13:15
null
Németh András szerint sokaknak vizsga lesz az umagi torna (Fotó: Veres Viktor)
A horvát B-válogatott ellen debütál a magyar női kézilabda-válogatott régi-új szövetségi kapitánya, Németh András. Az umagi felkészülési tornán újabb tagokkal is gyarapodhat a keret magja, sokaknak vizsgák lesznek ezek a találkozók.

– A szentgotthárdi edzőtáborban négy nap alatt hét edzést vezényelt a kerettagoknak. Kemény időszakon vannak túl?
– Nem nevezném keménynek és egyáltalán nem is az volt a célunk, hogy keményen megdolgoztassuk a játékosokat – válaszolta Németh András, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. – Lefektettük a taktikai alapokat, ami szellemileg valóban megterhelhette a lányokat. A hétvégi, horvátországi mérkőzéseken meglátjuk, hogy ennyi gyakorlással hol tartunk, milyen állapotban van a csapat. Több gyakorlással tovább csiszolódik a taktika. Az ismerkedős héten túl kellett esni, hozzáteszem, elég jól sikerült az edzőtábor. Ezen az úton kell továbbmennünk.

VEGYES HORVÁT CSAPATTAL KEZDÜNK

„Az edzőtábor során a reggeli és esti edzések mellett játszunk egy meccset a felnőttválogatottal, valamint a magyarokkal, akik szintén Umagban vannak. Több más szempont mellett az a célunk ezzel az összetartással, hogy megnézzük, hogyan állunk a felkészüléssel az elkövetkező világversenyekre” – mondta Neven Hrupec, a horvát női junior kézilabda-válogatott szakvezetője.

Az umagi felkészülési torna első meccsén a horvát junior és felnőtt játékosokból álló vegyes csapattal találkozik a magyar válogatott.

– A hétvégi három meccsen mi lesz a taktika?
– Agresszív, nem behátráló védekezésből indulva kell gyors támadásokat vezetnünk. A lerohanásoknak és az indításoknak is fontos szerepük lesz, a szélsők, köztük a két új balszélső, Erdősi Ildikó és Schatzl Nadine mutassák meg, hogy ez a játékelem megy nekik. Eddig gyakoroltunk, most jön a játék, ami sokaknak egyben vizsga is lesz.

– Felteszem, nem Görbicz Anitára, Szucsánszki Zitára vagy Tomori Zsuzsannára gondol.
– A mostani keretben van egy nagyjából tízfős mag, tagjainak elég stabil helye van a csapatban. A keret másik felénél megnézzük, hol tartanak, tudnak-e segíteni a válogatottnak. De két-három embernél már az edzéseken is látni lehetett, úgy mozogtak, olyan teljesítményt nyújtottak, ami biztató a jövőre nézve. A horvátok elleni találkozókon nem az az elsődleges cél, hogy a kulcsemberek sokat játsszanak, de azt is látnom kell például, hogy az irányítók és az új beállósok közötti kapcsolat hogyan működik.

– Kapusfronton mi a helyzet? Korábban azt mondta, gondjaink vannak ezen a poszton, kevés a jó formában lévő magyar kapus.
– Elégedett vagyok a teljesítményükkel. Mondtam is Pálinger Katinak, tartottam tőle, hogy már az edzéseken is akadhat probléma ezen a poszton, de mindhárman jól dolgoztak és bizonyítottak.

– Mekkora hangsúlyt fektettek a horvátok elleni felkészülésre?
– Nekünk most minden perc a saját elképzeléseink alapjainak elsajátítására kellett. Ismerjük a horvátok játékát. Amikor kiderült az eredeti felkészülési torna programja, készültem Angolából, aztán dobhattam is el, mert lemondták a szereplést. Úgy terveztem, első nap a mi meccsünk után megnézzük a Horvátország–Tunézia mérkőzést, és feltérképezzük a másik két ellenfelet, de közben a másik afrikai csapat is visszalépett. A horvát B-válogatottal kezdünk, belőle nem nagyon lehet készülni. Nem jó ugyanazok ellen játszani, szerencsétlen dolog, hogy így alakult a hétvégi program. A horvátok nem feltétlen tettek meg mindent a szervezés terén, miután két válogatott sem vállalta a fellépést. De így is megpróbáljuk a lehető legjobban hasznosítani a három találkozót.

Pálinger Katalin az egyik legfontosabb láncszem

Németh András új elemeket is beépít

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Kiss Éva (Fehérvár), Szikora Melinda (FTC), Vig Vivien (Dunaújváros)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC), Orbán Adrienn (Győr)
Jobbátlövők: Kovács Anna (Érd), Planéta Szimonetta (Veszprém), Soós Viktória (Győr)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (FTC), Tóth Gabriella (Veszprém)
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC), Takács Dusmáta (Dunaújváros)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Tomori Zsuzsanna (FTC)
Balszélsők: Kovacsics Anikó (Győr), Erdősi Ildikó (Siófok), Schatzl Nadine (Érd)

FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM
PÉNTEK
Horvátország B–Magyarország 19.00
SZOMBAT
Horvátország–Magyarország 18.00 (Tv: Sport Klub)
VASÁRNAP
Horvátország–Magyarország 10.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik