Mocsai: Tartásból jeles a válogatottnak!

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 11:22
null
A beugró Harsányi Gergely jó játékkal járult hozzá az észtek elleni sikerhez (fotó:Czagány Balázs – archív)<br />
&Uacute;jabb remek eredm&eacute;nnyel, az &eacute;sztek biztos legyőz&eacute;s&eacute;vel (31&ndash;19) z&aacute;rta őszi Eb-selejtezőit a magyar f&eacute;rfi k&eacute;zilabda-v&aacute;logatott, amely m&aacute;r megverte a bosny&aacute;kokat is, &eacute;s csoportja &eacute;l&eacute;n v&aacute;rja a maced&oacute;nok elleni m&aacute;rciusi folytat&aacute;st. Mocsai Lajosnak elsősorban az egy&uuml;ttes sz&uuml;net ut&aacute;ni j&aacute;t&eacute;ka tetszett.

 

– Nagyon hiányzott a csapatnak az elmaradt szombati edzés?
– Az elején érződött, hogy kimaradt egy nap a gyakorlásból, ezért főleg a szünet utáni játékunkkal lehettem elégedett.

MIKLER: ERŐDEMONSTRÁCIÓT TARTOTTUNK
A remek napot kifogó Mikler Roland kapus azt emelte ki, hogy a magyar válogatott sok gondja ellenére elérte a célját, s bizakodva várhatja a selejtező márciusi folytatását.
„Az észtek elleni meccset is komolyan vettük, mert tudtuk, a bosnyákok szombathelyi legyőzése után az idegenben szerezhető újabb két pont megerősíti helyzetünket a csoportban, s fontos lépés a továbbjutás felé – hangoztatta a szegedi kapus. – Csak az elején dadogott a labda a kezünkben, majd erődemonstrációt tartottunk, s egy percig sem volt kétséges a győzelmünk. A védekezésünk hatékonyságát mutatta, hogy a szünetig csak kilenc gólt kaptunk, s a folytatás is hasonlóan sikerült."

– Kik voltak a vezéregyéniségek?
– Többen is, mégpedig más-más szempontból. A kapuban, a jobb szélen és a belső posztokon egyaránt kitettek magukért játékosaink. Jó morállal, egységes felfogással, fegyelmezett teljesítménnyel pótolták a hiányzókat. Ez biztató a csapatépítés szempontjából, s ez a legfontosabb.

– Mivel múlták felül az észteket?
– A sok kiállítás dacára nagyobb sebességgel kézilabdáztunk. Eredményesek voltak a lerohanásaink és stabilan védekeztünk.

– A hiányzók nélkül is alakul a világbajnoki csapat?

– Januárra a lehető legerősebb együttest kell összeállítanunk, s idősre, fiatalra egyaránt számítok, aki ebben szeretne segíteni. Jelenleg ez a – már sok bajjal megbirkózó – csapat volt a válogatott, amely mögött hasznos hét áll, s amelynek tagjai tartásról, nagy erkölcsi erőről tettek tanúságot.

A magyarok legközelebb márciusban, Macedóniában szerepelnek Eb-selejtezőn.

FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ
1. CSOPORT, 2. FORDULÓ
ÉSZTORSZÁG-MAGYARORSZÁG 19–31 (9–14)
Pölva, 800 néző. V: Kouz, Zhoba (ukránok)
ÉSZTORSZÁG: Aleksejev – Jaanimaa 2, Järve 4 (2), Johannson 1, Kauge, Patrail 4 (1), M. Lepp 1. Cs: Värusk (kapus), R. Lepp 1, S. Lepp, Liiva 1, Muuga 3 (2), Noodla, Peedomaa, Pinnonen 1, Sokk 1. Szövetségi kapitány: Kalmer Musting
MAGYARORSZÁG: MIKLER – HARSÁNYI 8 (2), Laluska 1, SCHUCH 3, Gál 2, Ilyés 2, Iváncsik G. 1. Cs: Liszkai (kapus), Császár 3, Halász, Lékai 1, MOCSAI 6, Nagy K. 3, Rédei 1, Zubai. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása. 2. p.: 0–1. 4. p.: 2–1. 7. p.: 4–4. 15. p.: 4–8. 22. p.: 6–11. 41. p.: 13–23
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2
AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 2 2 57–36 4
2. Macedónia 2 1 1 58–53 3
3. Bosznia-Hercegovina 2 1 1 45–54 1
4. Észtország 2 2 44–61 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik