Mocsai Lajos: Felőröltük az ellenfelet

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2011.01.17. 20:56
A magyar férfi kézilabda-válogatott 12 gólos (36–24) győzelmet aratott Brazília ellen a Svédországban zajló világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Csapatunk már az első félidő végén hétgólos előnyre tett szert (18–11) és végig biztosan tartotta kézben a találkozót. A gárda szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos a z összecsapást követően az NSO Tv-nek úgy nyilatkozott, hogy felőröltük az ellenfelünket, míg szakértőnk, Éles József szerint önbizalom-növelő siker született, amely jó játékkal párosult. Öröm, hogy a kiállított Ilyés Ferenc megúszta az eltiltást, üröm viszont Katzriz Dávid ujjsérülése, utóbbit a mérkőzés helyszínéről kórházba kellett szállítani, ahol megröntgenezik.

Harsányi Gergely a mezőny legjobbjaként tíz gólt lőtt (Fotó: Reuters)
Harsányi Gergely a mezőny legjobbjaként tíz gólt lőtt (Fotó: Reuters)
Harsányi Gergely a mezőny legjobbjaként tíz gólt lőtt (Fotó: Reuters)
Harsányi Gergely a mezőny legjobbjaként tíz gólt lőtt (Fotó: Reuters)
Harsányi Gergely a mezőny legjobbjaként tíz gólt lőtt (Fotó: Reuters)

 


„Azt gondolom, hogy mindenki megtette a magáét – nyilatkozta az NSO Tv-nek Mocsai Lajos. – Szervezettek voltunk, és amikor folyamatos játék alakult ki, akkor felőröltük az ellenfelet különböző stratégiai elemeinkkel... Gratulálok a játékosok teljesítményéhez és küzdőképességéhez."

A szakember elmondta: a tizenkét gólos győzelem mellett annak is örül, hogy a piros lapot kapó Ilyés Ferenc esete nem került be a jegyzőkönyvbe jelentés formájában a bírók részéről, így az átlövő, aki védelmünk pillére ott lehet a pályán kedden a japánok ellen.

MOCSAI LAJOS: MINDENKI MEGTETTE A MAGÁÉT
 
   

„Ezen a találkozón érvényesült a papírforma, amire előzetesen is számítottan, arra viszont nem, hogy a brazilok nem tanúsítanak nagyobb ellenállást, mert tőlük bizony ennél azért lényegesen többet vártam – mondta Éles József. – Győzelmünk azonban még ilyen aranyában is teljesen megérdemelt, az első félidőben ugyanis kellően jó alaphangot szereztünk hozzá."

SZAVAZÁS

Hogyan szerepel majd a magyar férfi kézilabda-válogatott a svédországi világbajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Különösen tetszett, hogy azok a játékosok villogtak leginkább, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, illetve nem ment nekik annyira. Gondolok itt Harsányi Gergőre, valamint Mocsai Tomira és Fazekas Nándira, kellenek ezek a teljesítmények, hogy a játékosok végre elkapják azt a bizonyos fonalat."

„A győzelmet azonban kezeljük a helyén, hiszen nem volt egy igazán mérvadó meccs a mai. Ettől függetlenül önbizalom növelő siker és játék volt a hozadéka. A norvégok ellen aratott győzelem után egy lehengerlő mérkőzés, amikre igazából majd a következő meccseken lehet alapozni."

„Ilyés Fecó kiállítása nagyon szerencsétlen mozdulat volt, amelyben a szándékosságot fel sem tételezem. Adható volt a piros lap, az ismétlések után el kellett ismernem, abszolút jogos is. Fecó magas játékos, ellenfelei alacsonyabbak, erre figyelnie kell, mert már volt hasonló kilépésre példa, már itt a vb-n is, de az csak két percet ért. Talán lejjebb kellene vinnie a súlypontját, amivel elejét vehetné ezeknek a kilépőknek. Bízzunk benne, következmények nélküli marad az eset, mert Fecó nagyon fontos láncszem ebben a csapatban, különösen belső védőjátéka."

PÉREZ KEDDEN UTAZIK, KATZIRZNAK NINCS TÖRÉSE
Pérez Carlos kedden utazik a svédországi kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatotthoz, és kiderült, hogy a brazilok ellen hétfőn megsérült Katzirz Dávidnak nincs ujjtörése.

A csapattól hétfőn este kapott információ szerint Pérez kedden délután utazik az együtteshez, ám még nem nevezik be a tornára. A 39 éves átlövő kiutaztatása azt szolgálja, hogy ha majd pályára lép, akkor azt pihenten tegye meg. Az eddigi eredmények alapján az tűnik logikusnak, hogy a félidőnként még mindig 10-15 percig világklasszis teljesítményre képes játékos a középdöntőben szerepeljen, ugyanis klubja, az MKB Veszprém három vb-mérkőzést engedélyezett számára.

Hétfőn este az is kiderült, hogy Katzirznak a bal kezén – vagyis nem a lövő kezén – nincs törés, a kis- és gyűrűsujja visszahajlott, erős ficam és zúzódás keletkezett, és nagy valószínűség szerint kedden, a japánok ellen nem tudja vállalni a játékot, feltéve, ha fájdalmai nem csökkennek. (MTI)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik